Anahtar Kelimeler:

Hijyen eğitimi ve uyarıyı geçin…

Hijyen eğitimi ve uyarıyı geçin…

  

Siz denetlemiyor musunuz?

Denetleyemiyor musunuz?

Ucuz dönercilere neden dokunamıyorsunuz!

Kırıkkale’de 1.5 liraya döner ve ayran satılıyor, içindekilerden herkes şüphe ediyor, ancak ilgili kurumlar her yeri denetleyip ucuz döner satanları denetle(ye)miyor…!

Kimse ses çıkarmıyor

Kırıkkale’de Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Zabıta İl Müdürlüğü n9e hikmetse ucuz döner satan işyerlerine bir türlü dokunamıyor. Onca habere ve uyarıya rağmen ucuz dönercilere bu üç kurumun uzak durması manidar bulunuyor. 1.5 lira gibi komik bir rakama döner ve ayran satılıyor, dönerin içinde ne olduğu bilinmiyor ama bu kurumlar buna ses çıkarmıyor.

İşyerlerine neden gidilmiyor?

Önceki gün esnaf odalarında yapılan bir toplantıda dönerci esnafının uyarıldığı ve esnafa hijyen eğitimi verildiği/verileceği açıklandı. Fakat denetleme yok. Kantinlere, lokantacılara, pastanelere, simit fırınlarına bile denetleme ve baskın yapılıyor, ancak ne hikmetse bu ucuz dönercilere dokunulmuyor. Onlar bir yere çağırılıp uyarılıyor. Onların işyerlerine gidilmiyor.

Şaibeli bir durum!

Ucuz dönercilerin haricindeki her yere gerektiğinde ceza yazılırken, bunların işyerlerine gidilmeyip, esnaf odasına çağırılarak sözlü uyarı yapılması dikkat çekici bulunuyor. Bunda bir bit yeniği olduğu düşünülüyor. Bu uygulama şaibeli bulunurken, kamuoyunun da tepkisini çekiyor. Ucuz dönercilere yönelik bir denetleme ve girişimde bulunulması isteniyor.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu