Anahtar Kelimeler:

Irmakta korkutan şüphe!

Irmakta korkutan şüphe!

 Balıklar neden öldü?

Yahşihan ilçesi içerisinde bulunan tarihi köprü altında ölü balıklar kıyıya vurdu. Bilinmeyen bir sebepten dolayı zehirlenen balıkların kıyıya vurduğu ifade edildi.

Balıklar kıyıya vurdu

Yahşihan İlçesi tarihi Yahşihan köprüsü altında ve Yahşihan sınırları içerisinden geçen Kızılırmak kıyılarına ölen balıkları gören vatandaşlar panik oldu. Zehirlenerek öldüğünden şüphelenen balıklar için Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Müdürlükten yapılan açıklamada, balıkların hangi nedenden dolayı öldükleri yapılan incelemeden sonra anlaşılacağı ifade edildi.

Numune alınıp incelenecek

Kızılırmak Köprüsü yakınında, ırmak içinde sürüklenen çok sayıda ölü sazan balığına rastlandı. Bazı balıkların da akıntının olmadığı kıyıya yakın yerlerde yarı canlı yüzmeye çalıştığı görüldü. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, ölü balıklardan numune alınıp incelenmesi için harekete geçti. Yetkililer ayrıca, örneklerin incelenmesinin ardından sorunun, zehirli atıklardan kaynaklanması durumunda çevredeki bazı iş yerlerinin de inceleneceğini belirttiler.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu