Anahtar Kelimeler:

Sağlıkta örnek çalışma

Sağlıkta örnek çalışma

 Rapor verecekler!

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşların yaşam alanları ve yaşam koşullarının sağlık üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkilerinin göz ardı edilmemesi hususunda örnek bir çalışma başlattı.

Rapor hazırlanacak

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Sağlık Müdürlüğümüz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal sorumluluk konusunda bir mutabakata varılmış, bu kapsamda bir güç birliği amaçlanmıştır. Bu doğrultuda; Kırıkkale Sağlık Müdürlüğüne bağlı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında hizmet sunan görevliler acil vakalar için ulaştıkları evlerde asli görevi olan hasta/ yaralıya yerinde müdahale veya hastaneye transfer işlemini gerçekleştirmekle yetinmeyerek hasta veya yaralının yaşam ortamının durum değerlendirmesini gözlemleyecekler ve yaptıkları bu gözlem sonucunu bir rapor haline getireceklerdir. İhtiyaç sahibi olarak gözlemledikleri haneleri bu raporlar vasıtası ile İl Sağlık Müdürlüğümüz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile paylaşılacaktır. Bu faaliyetle amaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuru yapmamış ancak gerçekten yardıma muhtaç aileleri Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne iletiminin sağlanması ve yardım listesinde yer bulmalarının kolaylaştırılmasıdır” ifadesinde bulundu.

Teşekkür etti

Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yapmış olduğu açıklamada; “Vatandaşlarımızın yaşam alanları ve yaşam koşullarının sağlık üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkilerinin göz ardı edilmemesi gerekli, sağlıklı olma halinin uzun sürebilmesi yaşam kalitesinin arttırılması ile kolaylaşabileceğini düşünmekteyiz. Kurumumuza iletilen acil yardım çağrıları vasıtasıyla vatandaşlarımızın anlık sağlık sorunlarının çözülmesiyle işimizin bitmeyeceğini düşünmekteyiz. Kurum olarak daha fazla sorumluluk alarak, diğer kurumların sorumluluklarını paylaşarak hizmet noktasında güç birliği mutabakatına varmamızın daha doğru ve etkili bir yöntem olacağının farkındayız. Bu kapsamda; daha önceden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile görüşmelerimizi gerçekleştirip bu sosyal uygulamayı hayata geçirme anlamında bir mutabakata vardık. Ekiplerimizin acil müdahale ettikleri vatandaşlarımızdan yaşam koşullarının uygunsuz olduğunu düşündükleri vakaları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirmeye başlamasının hazzını yaşamaktayız. Bu uygulamaya özverili katkılarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve mesai arkadaşları ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan mesai arkadaşlarıma samimiyetle teşekkür ediyorum”  diyerek uygulamanın başladığını ifade etti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu