Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale çalkalanmaya devam ediyor!

Kırıkkale çalkalanmaya devam ediyor!

 Olay ulusal basında!

İl Başkanı açıklama yaptı!

Şirketten de açıklama geldi!

Arslan açıklama yaptı!

Taksim Yatırım AŞ isimli şirket adına borsada aracılık hizmeti yaparak bir çok kişiyi yaklaşık 42 milyon lira dolandırarak ortadan kaybolduğu iddia edilen Murat Arslan’la ilgili çalkantı ve iddialar devam ediyor.

Şirket 2009’da açıldı

Kırıkkale, titanvari dolandırıcılık ile çalkalanıyor. İddiaya göre AKP il başkan yardımcısı Murat Arslan, yatırım şirketinin kasasını boşaltıp kenti terk etti. Dün bu konudaki haberimiz büyük yankı yaptı.  İddiaya göre vurgunda adı geçen Taksim Yatırım A.Ş’nin Kırıkkale Şubesi 2009’da açıldı. Şube Müdürlüğü’nü Murat Arslan üstlendi. Açılışta dönemin valisi, belediye başkanı ve AKP’li yöneticilerin önemli bölümü yer aldı. Ticaret hayatında ‘başarılı’ olan Arslan, daha sonra AKP İl Başkan Yardımcısı oldu.

 

Yüklü miktarda para

Arslan, şirketin açıldığı gün, “Her türlü işlemi yapmak mümkün. Alım-satım, aracılık, halka arza aracılık, kredili menkul kıymet, açığa atış, ödünç alma ve verme, yatırım danışmanlığı yapacağız” dedi. Parası olan kentin önemli isimleri milyonları Arslan’a teslim etti. 1 milyon verip 3 ay sonra 1.3 milyon alanlar oldu. Arslan bu güven sayesinde yüklü miktarda para toplamaya başladı.

 

Partiden istifa etmiş

Piyasadan son aylarda kimine göre yaklaşık 30 milyon TL, kimine göre de 42 milyon TL  toplayan Arslan, Kurban Bayramı’ndan önce şehirden ayrıldı. İddialara göre yakın çevresine “Ankara’yı gidiyorum, şirket kuracağım” dedi. Arslan’dan bu tarihten sonra bir daha haber alınamadı. AKP’li başkan yardımcısına para kaptıran kişiler, kendisine ulaşamayınca İl Başkanı Mürsel Akçay’a koştu. Skandal bu görüşmeden sonra patladı. İl Başkanı, “Kendisi istifa etti, partiden ayrıldı” bilgisini verdi. Arslan’ın İl Başkanı Akçay’dan da 1 milyon TL aldığı iddia ediliyor.

Ne zaman istifa etti?

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise kendisinin mağdur olmadığını savundu. Arslan’ın 29 Eylül itibariyle istifa dilekçesini aldığını ve partiden ayrıldığını belirten Akçay, “Gerekli bilgileri Genel Merkeze aktardım, bizimle ilgisi kalmadı” dedi. Arslan’ın piyasayı dolandırdığının ortaya çıkması AKP’de şok etkisi yaptı. Aslında istifa dilekçesi bırakmadan Kırıkkale’yi terk ettiği söyleniyor. Ancak baskılar artınca ‘bizde istifa dilekçesi var’ demek için önceden tarihsiz alınan istifa dilekçesinin işleme konduğu ve AKP`li Başkan Yardımcısının 30 milyonu alıp kaçtığı öne sürülüyor.

Şirketten açıklama geldi

Murat Arslan hakkındaki şok iddiaların yankıları devam ederken, olayın yankısı Kırıkkale dışına çoktan çıktı. Taksim Yatırım A.Ş Avukatı Adnan Şeker olayla ilgili açıklama yaptı. Avukat Adnan Şeker, yazılı açıklamasında Murat Arslan’ın Kırıkkale şube müdürü olarak değil, şube müdür yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek, “Haberde ismi geçen Murat Arslan’ın iş sözleşmesine 23 Eylül 2014 tarihinde son verilmiştir. Bu kişi hiçbir şekilde Kırıkkale şube müdürü olarak değil, şube müdür yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ve hiçbir zaman şubeyi ve şirketi temsil ve imza yetkisi olmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Arslan da açıklama yaptı

Olay geniş yankı uyandırırken, Murat Arslan sosyal medya ve Kırıkkale’deki iki yerel gazete aracılığıyla konuya açıklık getirmeye çalıştı. Çalıştığı dönem içerisinde yapılan bir işlemden dolayı bazı mağduriyetlerin oluştuğunu ve hak sahiplerine ulaşarak mağduriyetlerin giderileceğini açıklayan Arslan, mağdur olan kişilerin paralarını son kuruşuna kadar ödeyeceğini açıkladı. Arslan, “Borsada yapılan bir işlemden dolayı hak sahiplerinin bir mağduriyeti söz konusudur. Bu mağduriyet kısa sürede gidereceğim. Tek tek mağdurlara ulaşacak bu sorunu gidereceğim. İddia edildiği gibi kimsenin parasını alıp kayıplara karışmadım. Kişilerin malzeme üretmek için atılan iftiralar ve şahısların hepsi mutlaka adalet önünde hesap vereceklerdir” dedi. Arslan iddia edildiği gibi miktarda paranın değil, 400-500 bin lira civarında bir paradan bahsedilebileceğine işaret etti.

Şimdi ne olacak

Olayda kimlerin mağdur olduğu ve ne şekilde mağdur edildiği konusunda bilgi yok. Kimlerin ne miktarda para kaybettiği konusunda da bilgiler bulunmuyor. Bu olayın nasıl çözüleceği hakkında da bir kanaat bulunmuyor. Tek açıklama Murat Arslan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama. Kırıkkale kamuoyu gelişmeleri merakla izliyor. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli