Anahtar Kelimeler:

Kayıt altına alınmalı…”

 Kayıt altına alınmalı…”

 Mülakatlar için uyarı!

Aktif Eğitim Sen Kırıkkale Temsilcisi Tevfik Delice, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesi sırasında geçtiğimiz ağustos ayının ilk yarısında yapılan müdürlük performans değerlendirmelerinde yaşanan usulsüzlüklerin, taraflı ve haksız uygulamaların hala gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Açıklama yapıldı

Aktif Eğitim Sen Kırıkkale Temsilcisi Tevfik Delice, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesi sırasında geçtiğimiz ağustos ayının ilk yarısında yapılan müdürlük performans değerlendirmelerinde yaşanan usulsüzlüklerin, taraflı ve haksız uygulamaların hala gündemdeki yerini koruduğunu söyledi. Değerlendirmeyi yapan aynı Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin 16-23 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak olan sözlü sınav komisyonlarında görev almaları da benzer hukuksuz uygulamaların olabileceğini akla getirdiğini vurguladı.

Elektronik ortamda yapılsın

Sınava katılan adayların haksızlığa uğrayacaklarına dair endişelerini giderme, sınavı kaybedecek adayların da haksızlık yapıldığı iddialarına karşı, tarafsız ve liyakat esaslı bir sürecin uygulanması gerektiğinin altını çizen Delice, “Danıştay 2. Dairesi`nin 2009/183 E. 2009/3413 K. sayılı kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu`nun 2009/1001 YD. itiraz numaralı kararı ve Danıştay 5. Dairesi`nin 19.03.2010 tarihli ve 2008/6852 E.-2010/1546 K. sayılı kararında belirtildiği gibi; `komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konulmaması, ayrıca sözlü sınavda verilen yanıtların, teknolojik imkanlardan yararlanılarak elektronik ortamda görüntülü ve sesli kayıt altına alınmamış olması nedeniyle, dava konusu mesleki yeterlilik sözlü sınavı yargısal denetime imkan sağlayacaktır.`

Başarılar diledi

Bu biçimde yapılmadığından, adayların sözlü sınavda başarısız sayılmasına hükmetmesi ve yapılan bu sözlü sınav sonrasında oluşabilecek haksız uygulamalar sonunda açılacak davaların da aynı sonuçları doğuracağı ve bakanlığı zor durumda bırakacaktır. Sınavların usulüne uygun olarak elektronik ortamda görüntülü ve sesli kayıt altına alınması gerektiği konusunda sendikamız tarafından bakanlığa resmi yazı yazılmıştır.” dedi. Sözlü sınava giren müdür adaylarının mülakat sonunda kendilerine sorulan sorulara verdikleri cevapları okuma ve aynı ise imzalama hakları olduğunu hatırlatan Delice, sınava giren tüm üyelerine başarılar diledi.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı