Anahtar Kelimeler:

Yeni Türkiye konferansı

Yeni Türkiye konferansı

 Amacımız yeni Türkiye’yi anlatmak

Yahşihan Belediyesinin ev sahipliğinde Yeni Türkiye Yolunda söyleşi programı Yahşihan’da gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “Yeni Türkiye’de neler olduğunu vatandaşlarıma anlatmak” dedi.

İkinci panel yapıldı

Yahşihan Belediyesi’nin ev sahipliği ile Yeni Türkiye yolunda panelinin ikincisi gerçekleştirildi. İkincisi düzenlenen panele Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Cem Küçük ve Kanal A Moderatörü Özlem Özcan konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur,  geçtiğimiz ay yeni Türkiye’de yolunun birincisi yapıldığını belirtti. Sungur, “ Bizim amacımız sadece Yahşihan belediyesi olarak yeni Türkiye’nin nerde olduğunu Ankara’da güney doğuda neler oluyor onları birinci ağızdan duymanızı istedik. O yüzden bu panelin ikincisini Yahşihan’da kendi ilçemizde yapma istedik kültür merkezinin olmadığı için programımızı burada yapacağız artık burada programlar yapacağız üniversite öğrencilerimiz daha fazla olmasını arzu ederdik bu söyleşiler onları daha çok ilgilendiriyor onlar bizim geleceğimiz” şeklinde konuştu.

AK Parti birçok problemle uğraştı

Başkan Sungur’un konuşmasının ardından Yeni Türkiye yolunda paneline katılan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün konuşması ile devam etti. Küçük Yahşihan’ın büyüyen ilçeler arasında olduğunu söyledi. Küçük, “Ahmet Başkanımız sağ olsun bizi buraya davet etti. Yahşihan’ı gördükten sonra Yahşihan’ın çevre düzenlemesinin muazzam bir ilçe olma yolunda ilerliyor. Bunları abarta olarak görmeyin buna ne başkanın ne bizlerin ihtiyacı var Türkiye zorlu bir yoldan geçiyor.  17 -25 Aralık, gezi Kobani bahanesi ile birçok yoldan geçiyor bu yüz yılardır devam eden problem AK Parti birçok problemle uğraştı” dedi.

Türkiye nerden nereye geldi

Küçük, “Yeni dönemin ilk Cumhur Başkanı Abdullah gülün seçilmemesi Erdoğan’ın seçilmemesi için birçok oyun oynandı. Vesayetin sonu cemaatin işleri son olaylarda görüldü bunların başarılı olmama şansı ekranlarda gazetelerde söylüyoruz darbe planlarını kaset olaylarını ve tüm oyunları bozan halktır. Yeni Türkiye yoluna her zaman millet destek veriyor kim olursa olsun arkasında halk yoksa başarı olmaz. Desteğiniz milletten ola bilir millet sizin arkanızda durmuyorsa başarılı olmasınız Türkiye nerden nereye geldiğini insanlarımız biliyor” diye konuştu.

Yahşihan gelişiyor

Küçüğün Konuşmasının ardından Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ise, “Yahşihan’a gelmekten mutlu olduğun ve gelişmekte olan bir ilçe gelişmeyi yakalamış ve aşmış bir ilçe daha da kalkınacak ve gelişecek ilçe olan ilçe Ahmet Başkanı tebrik ediyorum. Buna memnun oldum medyada fazla fazla yer alan biriyim söyledikleri mi tekrarlamak istemiyorum” şeklinde konuştu.

Sorular soruldu

Soru ve cevaplarla devam eden söyleşide Kütahyalı’ya ilk soruyu ise AK parti İl Başkanı Mürsel Akcay sordu Akçay Parti olarak bayanlara önem veriliyor ve biz Kırıkkale’de 8 bayan yer alıyor bayanlar bizim tacımız. Oyların birçoğu bayanlardan geliyor, belediye başkanımız bu panelin ikincisini yapmasından dolayı mutlu olduklarını ifada ederek Kütahyalı’ya Kobani olaylarını ve olan olaylarını nasıl ilişkilerini nasıl değerlendirdiğin sordu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı