Anahtar Kelimeler:

Sanayi esnafının yüzü gülüyor

Sanayi esnafının yüzü gülüyor

 Esnafın işleri açıldı    

Kırıkkale’de havaların soğuması ile birlikte araç sahipleri kışa için sanayi esnafının kapısı çalıyor son günlerde sanayici esnafının işlerinin artması ile birlikte esnafın yüzü gülüyor.

Esnafın işler arttı

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte araç sahipleri kışın zorluk yaşamamak için Kırıkkale’de sanayi esnafa bakım yaptırmaya başladı. Sanayici esnafı hafta içi olduğu gibi hafta sonu da işlerinin yoğun olduğunu ve bilinçli araç sahiplerinin bakım yaptırmaya başladığını ifade etti. sanayici esnafı, “ Kırıkkale’de kışın araçlarında sıkıntı yaşamak istemeyen vatandaşlar şimdiden araçlarına bakım yaptırmaya başladı. Bizlerde hem hafta içi hem de hafta sonu müşterilerimizin araçlarının bakımını yaptırıyoruz” diye konuştular.

Bakım yaptırın

Araçlarda kış bakımının önemli olduğunu belirten sanayi esnafı, “Araçlar da kışlık bakım önemli kışın havaların soğuk olduğu için özelikle LPG’li araçlar çalışma sıkıntısı yaşıyor. Bilinçli sürücüler şimdiden hazırlıklara başlardı.  Kırıkkale’de kışın havaların oldukça soğuk olduğu için araç sahipleri bakımını yaptırıyor bizimde işlerimiz arttı vatandaşlar kışlık bakımını biran önce yaptırsın. Bu aylarda yapılan bakımlar daha iyi oluyor, araç sahipleri havaların daha da soğumasını beklemesinler” şeklinde konuştular.

Nasıl bakım yapılmalı

Kışlık bakım hakkında da bilgi veren oto tamircileri, “Motorun sağlıklı çalışabilmesi için soğutma suyuna antifriz konulmalı. Motorun ilk hareketi zorlaşacağından akü kontrol edilmeli, su seviyesi düşükse tamamlanmalı. Kışa girerken özellikle dikkat edilmesi gereken yer motor soğutma suyunun antifriz miktarı. Motordaki su miktarı doğru ayarlanmazsa soğuk yerlerde su donar ve motor bloğuna zarar verir. Eski bir akü soğuk havalarda görevini tam yapamayabilir, bu nedenle kontrol edilmeli. Seyir güvenliği için silecek süpürgelerinin lastikleri ve silecek suyu da gözden geçirilmeli. Soğutma sıvısında kaçak varsa araç kontrol edilmeli ve kaçak önlenmeli” dediler.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli