Anahtar Kelimeler:

Bizimkiler hangi renkti?

Bizimkiler hangi renkti?

 Sokaklar yine bunlarla doldu

Allı, yeşilli, sarılı, morlu, kırmızılı…!

Kırıkkale’nin şehir merkezi de mahalleleri de sokak köpekleri ile yine doldu. Hem de kulak küpelerindeki renkler birbirinden farklı farklı…

Belediye çok duyarsız

Kırıkkale halkı sokak köpeklerinden bıktı. Vatandaşlar sokak köpekleri ile baş edemiyor. Belediye bu konuda yeterince duyarlı davranmıyor. Guruplar halinde sokaklarda gezen köpekler vatandaşları rahatsız ediyor. Sabah okula giden çocuklar köpeklerden korkup kaçıyor. Köpeklerin zaman zaman çocuklara saldırdıkları oluyor. Belediyeye durumu şikayet eden vatandaşlar netice alamamaktan yakınıyorlar.

Renkler farklı farklı

Bu arada başıboş köpeklerle ilgili bir durum da dikkat çekiyor. Köpeklerin kulaklarında bulunan renkli küpelere bakıldığında renklerin tek değil, birbirinden farklı olduğu gözleniyor. Kırmızı, Yeşil, Sarı renkli küpeler dikkat çekiyor. Bu renklerin köpeklerin geldiği ili gösterdiği söyleniyor. Hangi ilin hangi renkte olduğu vatandaş tarafından bilinmiyor. Kırıkkale’nin rengi de bilinmiyor.

Siz ne yapıyorsunuz?

Ancak görünen şey gösteriyor ki, bir çok köpek başka illerden Kırıkkale’ye getirilmiş durumda. Vatandaşlar nereden gelirse gelsin köpeklerden şikayetçi. Başıboş köpeklerin şehrin her yerinde rahatlıkla dolaştığı görülebiliyor. Bunlara belediye tarafından ne yapıldığı veya ne yapılmadığı merak konusu. Hayvan barınağının bu konuda ne işe yaradığı  merak ediliyor.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli