Anahtar Kelimeler:

Adaletin kara günü”

 Adaletin kara günü”

 Adliye önüne siyah çelenk         

CHP İl Başkanlığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında soruşturma yapan 53 kişi hakkında takipsizlik kararına tepki göstererek adliye önüne “adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bıraktı.

Utanç verici

Adliye önünde toplanan CHP il başkanlığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında soruşturma yapan 53 kişi hakkında verilen karar tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Ziya Kavlak takipsizlik kararı verilerek yüz karası bir utanca imza atıldığını belirtti. Kavlak yaptığı açıklama, “Soruşturma kapsamında elde edilen onlarca bilgi, belge, bulgu ve delilin üstü AKP hükümetinin baskıları sonucu bir kısım yargı mensupları eliyle kapattırılmıştır.

Bir utanç belgesi oldu

Böylece Türkiye`de yolsuzluğu ve rüşveti Türk Milleti adına soruşturacak cesur ve kararlı bir yargının kalmadığı da ortaya çıkmıştır. AKP hükümeti,  bakanlarının bulaştığı bu hukuksuzlukları yargı adına bir kısım işbirlikçilerine, üstelik hukuktan, ahlaktan yoksun bir yöntemle temizletmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımın takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, rüşvet ve yolsuzluk bu ülkede meşru hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

Bizce tesadüfi değildir

Artık AKP hükümetinden rüşvet ve yolsuzluğun yasal hale getirecek bir düzenlemeyi bir an önce Meclis`e getirmesini beklendiğini ifade eden Kavlak, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımın söz konusu kararının HSYK seçimlerinden hemen sonraya denk gelmesi bizce tesadüfi değildir. AKP hükümeti, HSYK seçimleri öncesinde yargıçlara yaptığı baskıyla 17 Aralık soruşturmasını engellemeyi hedeflemiş ve bu hedefinde de başarılı olmuştur. Bu saatten sonra bir kısım AKP destekli yargıç ve savcıdan adalet beklemek mümkün değildir. Çünkü yargı fiilen AKP hükümetinin emrine girmiştir” dedi.

Aklayacak bir yargı

Kavlak Yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi, “Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargıya ne de siyasetçilerine güven kalır! AKP iktidarının Türkiye`deki en büyük icraatı da rüşvet vereni, rüşvet alanı aklayacak bir yargıyı tesis etmiş olmasıdır. Ancak gerek AKP hükümeti gerekse onun maşası görevine soyunanlar bilmelidir ki, hiçbir hukuksuzluk ilelebet saklı kalmaz! Suçlular er veya geç Türk Milleti önünde suçlarının hesabını vereceklerdir!” dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu