Anahtar Kelimeler:

Bacalarınızı temizletin!

Bacalarınızı temizletin!

 Önemli bir uyarı!         

Zehirlenme ve yangınlara neden olan bacaların temizlenmesi konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, yaz boyunca bacaların içinde biriken yanıcı maddelerin yangına neden olduğunu belirtti. Bu konuda vatandaşların bacalarını sık sık temizlemesi gerekti açıklandı.

HAYAT KURTARIR

Türkiye`nin birçok bölgesini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havadan dolayı soba ve kaloriferler yakılmaya başladı. Isınmak için kullanılan kalorifer kazanları ve sobadan çıkan dumanların çıktığı bacaların tıkalı olmaması gerekiyor. Tıkalı olan bacalar zehirlenme hatta yangınlara neden olabiliyor. Yetkililer, bacaların temizliği ve bakımı konusunda vatandaşları uyardı. Bacaların kış sezonunda en az 2 kere uzman ekipler tarafından temizlenmesi gerektiğini aktaran yetkililer, yaz ayları boyunca bacaların iç kısmında dışarıdan bakıldığında görülemeyen yanıcı maddelerin biriktiğini söyledi.

DİKKATLİ OLUNMALI

Yaz boyunca bacalar içerisinde biriken toz veya diğer çalı çırpıların zamanla yanıcı madde hale dönüştüğünü uyarısında bulunan yetkililer, sobalar yakıldığında bu maddelerin yangına sebep olduğunun altını çizdi. Kış sezonu öncesi bacaların kesinlikle temizlenmesi gerektiğine işaret eden yetkililer, bacası temizlenmeyen soba ve kaloriferlerin yakılmaması gerektiğine işaret etti. Yuva yapmak için kuşların baca içerisine taşıdıkları malzemelerin tıkanmalara neden olduğuna dikkat çeken yetkililer, tıkanma nedeniyle dışarı atılamayan dumanın geri dönerek evlerde bulunan vatandaşları zehirlediğini dile getirdi.

ÜZÜCÜ OLMASIN

Üzücü olaylarda karşılaşmak istemeyen vatandaşların şimdiden önlem alması gerektiğine inanan yetkililer itfaiye ekiplerinin baca temizliği gerçekleştirdiklerini kaydetti. Baca yangınlarının erken fark edilmesinin çok güç olduğunu dile getiren yetkililer, "Baca yangını evlere sıçrayarak ölümlere bile neden olabiliyor. Bacalardaki yangınlarda oluşan sıcaklıklar evlerin duvarlarında çatlama yapıyor. Çatlayan yerden daire içerisine zehirli gaz sızarak zehirlenmelere neden olabiliyor. Ayrıca, vatandaşlarımız balkon yağmur suyu borularının tıkalı olup olmadığını da kontrol etsinler. Çünkü tıkalı olan su borulara evlerin sular altında kalmasına neden oluyor” uyarısında bulundular.  



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli