Anahtar Kelimeler:

Bir olay daha yaşandı!

Bir olay daha yaşandı!

 Kırıkkale’ye dadandılar!    

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü bir telefon dolandırıcılığının önüne daha geçti. Dolandırıcılar V.S. isimli şahsı telefonla arayarak, kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttı. Bir şekilde vatandaşı kendilerine inandıran dolandırıcılar vatandaşa, 30 bin TL kredi çektirip, yabancı uyruklu bir kişiye vermesini istedi. Emniyet güçleri bu kişiyi tespit ederek, hakkında yasal işlem başlattı.

Sonradan tespit edildi

Konu hakkında Emniyet Müdürü Hasan Onar bir açıklama yaptı. Onar yaptığı açıklamada, “15/10/2014 tarihinde İlimizde meydana gelen dolandırıcılık olayı müştekisi V.S. isimli şahsı telefonla arayarak, C. Savcısı olduğunu, kimlik bilgilerinin dolandırıcılık olayına karıştığını, Diyarbakır da bir şüpheliyi yakaladıklarını, diğer şüphelilerinde yakalanması için yardımcı olması gerektiğini, bunun için eski Kadın Doğum Hastanesinin karşısında beklemesini istedi” ifadelerini kullandı.

Şahıs tutuklandı

Onar yaptığı açıklamanın devamında, “Yönlendireceği sivil polislere parayı vermesini söyleyen bir erkek şahsın yönlendirmesi ile yanına gelen 35 yaşlarında bir erkek şahsa bankadan kredi olarak çektiği 30.000.00 TL’yi vermesi ile gerçekleşen dolandırıcılık olayının şüphelisi olarak tespit edilen yabancı uyruklu O.M.E. isimli şahsın Amasya ili Suluova ilçesinde benzer bir suçtan 20.10.2014 tarihinde yakalandığı tespit edildi. İlimizde gerçekleşen dolandırıcılık olayının da aynı şüpheli tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği değerlendirilmiş, şüpheliye ait fotoğraf müştekiye gösterildiğinde müşteki tarafından teşhis edilmiş ve ilimize getirilen şüpheli kesin teşhis işlemi sonrasında çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır” dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli