Anahtar Kelimeler:

Güzel ve önemli bir gelişme!

Güzel ve önemli bir gelişme!

 Güneş enerjili sulama

sistemi hizmete girdi     

Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde Kırıkkale’de ilk kez desteklemesi yapılan Güneş Enerjili Sulama sistemi faaliyetine başladı.

Çiftçilere destek verildi

Kırıkkale Merkez Ahılı çiftçilerinden Laver Onan’ın başvurusu ile desteklenen Güneş Enerjili Sulama sisteminin yerinde kontrolleri yapıldı. Bu sistemin kurulumu ile yatırımcımızın güneş enerjisi sayesinde 0 TL maliyet ile ceviz bahçesi tesisinin sulamasını yapabileceği gibi ileriki yıllarda taşınabilir olarak planlanan Güneş Enerjisi sistemi ile evinin elektrik ihtiyacını da karşılayabilecek. Bu kapsamda Tarım İl Müdürlüğünce Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı kapsamında toplamda 9 adet proje için 212.028 TL hibe desteği verilecek. Programın diğer bir ayağı olan Makine Ekipman desteklerinde bugüne kadar toplam 2.239 çiftçiye 6.324.680 TL hibe destek verildi.

Hibe desteği de verilecek

Bununla birlikte 8. Etap KKYDP kapsamında; Sulakyurt İlçesinde “Ayçiçeği Eleme, Çuvallama ve Depolama Projesi”, Delice ilçesinde “Hububat Depolama ve Temizleme Tesisi Projesi”, Kırıkkale OSB’ de “Yem Üretimi Ürün Çeşitliliğinin Artırılması Projesi”, Kırıkkale Merkezde uygulanacak olan “Un Tesisi Kapasite Artırma ve Teknoloji Yenileme Projesi.”, Keskin ilçemizde “Buğday Silosu Projesi.” ve “Çelik Silo Projesi.” ve Balışeyh ilçemizde Kuruyemiş Paketleme Projesi hibe desteği almaya hak kazanmış ve inşaatları yılsonu itibarıyla bitmiş olacak ve bu işletmelere toplam 2.569.479,00-TL tutarında hibe desteği verilecek. İl Müdürlüğü bu zamana kadar bu projelerle birlikte 21 proje için 5.783 bin TL destek vermiş olacak.

Gerekli hazırlıkları yapmalılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlimize Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında bugüne kadar 2248 çiftçi için makine ekipman ve sulama desteği, 21 yatırımcımıza 5783 bin TL tarımsal sanayi desteği olmak üzere toplamda yaklaşık 28 milyon TL tutarında yapmış oldukları yatırımları karşısında 12.320 bin TL hibe destek verildi. Ayrıca yatırımcıların yakın zamanda yayınlanmasını beklediğimiz yeni destekleme programından yararlanmaları için gerekli hazırlıkları yapmalarını istiyoruz. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında % 50 Hibe Destekli Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusunda; gerçek kişilerde 300.000,00 Türk Lirası, tüzel kişilerde 800.000,00 Türk Lirası destek verildi” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı