Anahtar Kelimeler:

Anıtta nöbet tuttular!

Anıtta nöbet tuttular!

 TGB üyeleri eylem yaptı

Kırıkkale`de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Cumhuriyet`in 91`inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk bayraklarıyla yürüdü.

TGB’li eylemi

Kırıkkale`de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Cumhuriyet`in 91`inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk bayraklarıyla yürüdü. TGB üyeleri, basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı önünde 45 dakika süreyle nöbet tuttu. TGB`liler, Atatürk Bulvarı üzerinden Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle, Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`na kadar yürüdü. TGB`liler yürüyüş boyunca `Mustafa Kemal`in askerleriyiz` sloganı attı. TGB İl Başkanı Mahir Ulaş Demirkaya anıt önünde yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye, Cumhuriyetimizin 91`inci yılına çok zor şartlar altında giriyor.

Dimdik ayaktalar…

29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde şehitlerimize ve gazilerimize söz veriyoruz ve ilan ediyoruz. Türkiye`yi böldürmeyeceğiz Mustafa Kemal`in askerleri olarak görev başındayız. Bölücülük kaybedecektir. Türkiye birleşme sürecine girmiştir. Türkiye, Türk bayrağı ile ve Mustafa Kemal Atatürk ile birleşecektir. Gericilerin ve bölücülerin çabaları boşunadır. Mustafa Kemal`in askerleri dimdik ayaktadır" dedi. Demirkaya, şöyle devam etti:

Gerici ve bölücü kaybedecek

"Gericiler ve bölücüler kaybedecek, Cumhuriyet devrimi kazanacaktır. Mustafa Kemal`in askerleri görev başındadır. Türkiye`nin aydınlık günleri çok yakındır. Gerici ve bölücülerin saldırısı altında bulunan Cumhuriyetimizi yeniden kuracağız. Mustafa Kemal`in askerleri burada olduğu gibi Ankara`da, İstanbul da, İzmir`de, Türkiye`nin dört bir yanında alanlardadır. Türkiye`de alanlar al bayraklarımızla gelincik tarlalarına dönmüştür. Türkiye`ye Türk milletine yakışan da budur. Türk milleti bugün ülkemizin dört bir yanında Atatürk Cumhuriyeti`ni yeniden kurma kararlılığını, Türkiye yi böldürtmeme kararlılığını herkese ilan etmiştir." TGB`liler, basın açıklamasının ardından 45 dakika süreyle Atatürk Anıtı önünde nöbet tuttu. Ardından alandan ayrıldılar.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli