Anahtar Kelimeler:

Taban fiyatı uygulayacaklar

Taban fiyatı uygulayacaklar

 Sürücü kursları karar aldı! 

Orta Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Lokman Yıldırım dün Kırıkkale’ye gelerek ilimizde bulunan sürücü kursları sahipleri ile bir araya geldi.

15 kurs bir arada

 

Düzenlenen toplantıya Federasyon Başkanı Lokman Yıldırım’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Mahmut Burkankulu, Ergün Dede, Özcan Urfalı ve sürücü kursu sahipleri katıldı. Federasyon Başkanı Yıldırım, Kırıkkale’deki sürücü kursları sahipleri ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduklarını belirterek, “Amacımız Kırıkkale’deki sürücü kurslarının sürücü adaylarımıza daha belirgin, kalitesi yüksek, birlikte dayanışma içerisinde düzgün bir eğitim vermelerini sağlamak” dedi.

2 ay içinde olacak

Federasyon Başkanı Yıldırım 2 ay gibi bir sürede taban fiyat uygulamasını yapacaklarını belirterek, “Taban (Maliyet) fiyat bir sertifikanın kuruma maliyetidir. Genel Müdürlüğümüz bunun yönetmeliğini 2 ay içerisinde gerçekleştirecek. Her ilde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fiyat tespit komisyonu kurulacak. Bu komisyon Sivil Toplum Kuruluşları, Federasyon, Derneklerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cemiyetten oluşacak. Her il kendi fiyatını belirleyecek. Bizim hesaplarımız bin TL’dir. Taban fiyat uygulamasına uymayanlara kapatma cezası ve para cezası uygulanacak. Taban fiyat üzerinden faturalandıracağı için Maliye’de gereken cezayı kesecek” diye konuştu

İmzada bekliyor

Yıldırım  “4 Mart 2014 tarihinde çıkan yönetmeliğimizde uygulama sınavından kalan her aday 2 ders saati direksiyon eğitimi almaktadır. Bu yasal zorunluluktur. Kurumun ilan ettiği ücreti ödeyerek kurumdan bu dersi almadan ikinci kez sınav hakkı elde edemez. Vatandaşlarımız itiraz ediyor. Stajyerlik yasası ise 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe giriyor. Başbakanlıkta imzada bekliyor” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu