Anahtar Kelimeler:

Kış lastiği uyarısı!

Kış lastiği uyarısı!

 Uygulama başladı!

Fahri Trafik Müfettişi Oktay Kırlangıç, kış aylarının  yavaş yavaş gelmesiyle birlikte araçlara kış lastiği uygulamasının 01 Kasım, 31 Nisan’da başlayacağını belirtti.

Önemli bir uyarı

Oktay Kırlangıç yaptığı açıklamasında “Yaklaşık olarak yılın yarısının ‘’kış’’ şartlarında geçtiği yurdumuzda, Karayolunda seyreden sürücülerimiz için ‘’kış lastikleri’’nin ne derece önemli olduğu tartışılmaz. Aynı zamanda bir araştırma kuruluşu olan derneğimiz KTYG, hayatî öneme haiz konularda, sürücülerimizi bilgilendirmek amacıyla bu açıklamaya gerek duymuştur. Mevsim değişimine göre, kış ve yaz olarak lastiklerin yıl içerisinde iki defa değiştirilerek kullanılması kanun gereği zorunludur.  Buna göre de (01 Kasım – 31 Nisan) tarihleri arasında ve 2015 yılına kadar tüm araçlar için ‘’kış lastiği’’ kullanılmasının denetleneceği daha önce de belirtilmiştir.

Zorunlu hale geldi

İlgili tarih aralığına yönelik uygulama yetkisi, her ilin Valilik makamınca belirlenmek üzere tespit edilmiş olup, ilimiz Kırıkkale için tespit edilen bu tarih (01 Aralık – 01 Nisan) olarak tespit edilmiş bulunmaktadır. Bundan böyle gerek ticari ve gerekse özel araç sürücülerimizin önce kendi ve sonra da karşısındakinin güvenliği açısından ve genel manada, (01 KASIM) itibariyle ‘’KIŞ LASTİĞİ’’ni kullanmaya başlamaları zorunlu hale gelmiştir” şeklinde konuştu.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli