Anahtar Kelimeler:

Hüseyin`e sevgi, Resulullah`a sevgidir”

 Hüseyin`e sevgi, Resulullah`a sevgidir”

 Anma töreninde Diyanet’e tepki!        

Bab-ı Ali Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma günü önceki gün Kızılkanat düğün salonunun da yapıldı.

Diyanet’e tepki

Güne katılanlar Kerbala olayı öncesi ve sonrası yaşananları anlattı. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı yazar Kadir Akaras Diyanet İşleri Başkanlığının Kerbala olayına duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Akaras ayrıca Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinerek “Nereye hizmet ettikleri belli olmayan mezhebi ne olursa olsun 3-5 tane kendini bilmez insanın mezhep fitnesi çıkarmaya yönelik çabaları boşunadır” ifadesini kullandı

Kerbela şehitlerini anıldı

Hz. Muhammed`in torunu Hz. Hüseyin`in 72 arkadaşıyla birlikte, Kerbela`da şehit edilişinin yıl dönümü nedeniyle ilimizde Bab-ı Ali Vakfı tarafından Kızılkanat düğün salonunda bir program düzenlendi.  Program Ali Cafi’nin Kuran-ı Kerim okuması ile başladı. Daha sonra Ali Turap Kerbala konulu bir şiir okudu. Mehmet Demirel’de Kerbala’da yaşadıklarını duygu dolu sözlerle aktardıktan sonra şiirini okudu.

Ahirette de görmeyecekler

Programda bir konuşma yapan Ali Akın Caba Kerbala olayından önce ve sonrasında yaşanan  gelişmelerden bahssetti. Caba Kerbala olayının acısının kıyamete kadar süreceğini belirterek “Kerbala her zaman tazedir. Her yıl bu programlara katılıpta bıkıp usanmadan Kerbalayı dinleyen insanlarımızın gönlünde hazin bir hüzün olarak duracaktır Kerbala. Hz Hüseyin şehadeti öldürülmek istenilen İslamiyete  hayat vermiş can vermiştir. Kerbala olayı Hz Hüseyin ve 72 arkadaşının şehadeti ile gerçekleştirilmiştir. Bu olayı diğer insanlara anlatmak görevini ise bacısı Hz Zeynep yapmıştır. Tüm insanlığa olayı duyurmuştur.Bizde her sene böyle programlar düzenleyerek Hz Zeynep’in görevini yapmaya çalışmaktayız” ifadesini kullandı. Kerbala olayı öncesi yaşanları ve sonrasında gelişen olayları anlatan Caba “Kerbala olayını gerçekleştirenler dünyada gün yüzü görmediler. Kendilerine vaad edilenlerin hiç biri yerine gelmedi. Dünyada gün yüzü görmediler. Ahirette de gün yüzü görmeyecekler” ifadesini kullandı.  Caba günümüz Ortadoğusu’nda yaşanan olaylardan bahsederek “Allah adına savaştığını söyleyenler “Allahu Ekber “ diyenler Allah’ın emirleri dışında iş yapıyorlar, zülme devam ediyorlar” ifadesini kullandı.

Camilerde hiç bahsi geçti mi?

Programa katılan İlahiyatçı yazar Kadir Akaras Kerbala`nın, `zulme direniş, ağlamak, hüzün` demek olduğunu ifade etti. Akaras kalbi olan herkesin Kerbela olayı için hüzünlenip gözyaşı döktüğünü belirterek “Kalpte aşk olmazsa acı olmaz. Peygamber efendimizin torunu Hz Hüseyin’in şehit edildiği günlerdeyiz. Peygamber efendimizin kalbinin mahsunlaştığı günlerdeyiz. Ama müslümanların böyle bir günden haberi yok. Dinimizle  sorumlu Diyanetin camilerde bu günlerle ilgili bir konudan bahsettiğini duydunuz mu? Camilerde hiç bahsi geçti mi? Bu keder, bu ne acı, bu ne gaflet, bu ne aymazlık bu ne sorumsuzluk. El insaf komşumuz öldüğünde biz acısını yaşamak için gerekeni yaparız. Peygamberin torunun şehit edildiği günlerdeyiz cami cemaatinin haberi yok. Diyanet olaydan gafilken cemaatin gafil olması gayet doğrudur” dedi.

Kendimize bencil davranıyoruz

Akaras insanların hepsinin adalet istediğini adelet özlemi yaşadığını  ifade ederek “ Adalet isteyen insan kendisine adil davranmalı. Allah’ın vermiş olduğu hayatı üç beş kuruş fazla kazanmak için heba ediyorsan bu insaın mutlu olması beklenemez. Allah’ın sevdiği kullar adalet için bedel ödemişlerdir. İnsanlar zerre kadar akılları ile kendilerin düşünerek bencillik yapıyoruz. Kendine bencil davranan insan topluma ne yapmazki” ifadesini kullandı.

Kendini bilmez insan

İlahiyatçı yazar Akaras bugün Ortadoğu`da birçok hesaplar yapanların, 19.yüzyıldan günümüze kadar Ortadoğu`da Müslümanları bölüp parçalayarak kardeş kavgası ile Müslümanların birbirini yok etmesini hedeflediklerini, mezhep ve etnik fitne çıkarmak niyetinde olan  Emperyalist güçler, ne zaman ağır bir saldırıya kalkışsa bu Kubbet-ul İslam ile karşılaşıp geri çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti.Akaras “ Bugün çeşitli şehir ve ülkelerden 15 milyonun üzerinde insan, Kerbela`ya yürümeye başladı. İşte bu Müslümanların birlik ve vahdetidir.  Bu Kubbet-ul islam`ın insanlığı ve Müslümanları nasıl koruyacağının ve Müslümanların nasıl korunacağının bir göstergesidir.Siz bakmayın internette, şurada, burada nereye hizmet ettikleri belli olmayan ister şii ister Sünni, adı ve mezhebi ne olursa olsun 3-5 tane kendini bilmez insanın mezhep fitnesi çıkarmaya yönelik çabalarına. Kuranın ifadesi ile "Onlar fitnenin içine düşmüşlerdir ve Müslümanları da bu fitneye çekmek isterler" diye konuştu.

“Hüseyin bendendir…”

Akaras konuşmasını son bölümünde “Şükürler olsun rabbimize ki kalbimize bir zerrede olsa Hüseyin aşkını yerleştirmiştir. O Hüseyin aşkı ki Peygambere aşktır, Kuran`a aşktır. çünkü Peygamberimiz şöyle buyurmuştur "Hüseyin bendendir bende Hüseyin`denim."Hüseyin`e sevgi, Resulullah`a sevgidir. Resulullah`a muhabbet, Allah`a muhabbettir.  Bunlar birbirlerinden ayrılmazlar. Bizi bir araya getiren işte bu sevdadır. Hüseyin aşkını kalbimizde yeniden alevlendirmek, aşk, özgürlük, sabır ve basiret duyguları ile birbirimize destek olmak, insanlığa bu sabır ve basireti öğütlemekle birlikte kendimize de bunu hatırlatmak bilincidir bizi bir araya getiren” dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli