Anahtar Kelimeler:

Her suçlu cezaevinde mi olmalı?”

 Her suçlu cezaevinde mi olmalı?”

  

Suçlular artık kurumlarda çalışıyor!

Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, kanunla ihtilaf halinde bulunan yükümlülerin topluma sağlıklı üretken toplumsal norm ve değerlere saygılı bireyler olarak katılabilmesi yönünde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında İl Kültür merkezinde program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşma yapan Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Kılıç Kırıkkale`de yapmış oldukları Risk Haritası araştırması ile çok önemli verilere ulaştıklarını ifade etti

1352 yükümlü yer aldı

Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından İl Kültür Merkezinde program düzenlendi. Düzenlenen programda Kırıkkale yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yapılan çalışmalar kapsamında 1352 yükümlünün topluma adaptasyonunu sağlamak üzere çeşitli faaliyetler yürütüldüğü belirtildi.  Grup çalışmaları ile günümüzde gençlerin pençesine düştüğü her gün basın organlarında üzülerek izlendiği madde bağımlısı anne-babalara, genç ve çocuklara yönelik tedavi ve destek çalışması yürütülüyor. Bu doğrultuda 379 yükümlü ile çalışma yürütüldüğü ifade edildi.

400 kişi kurumlarda çalışıyor

Denetimli serbestlik tedbiri altında, topluma karşı olan sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan yükümlüler Kırıkkale için çalışıyor. Kamu hizmetini yerine getiren 400 yükümlü Kırıkkale’de bulunan camiler, okullar, kamu binalarında ücretsiz olarak çalışıyor. Çalıştıkları kurumların temizlik tadilat gibi gereksinimlerini yerine getiren yükümlüler. Vicdanen arındıkları söylendi.

Her suçlu cezaevinde mi olmalı?

Verilen bilgilerin ardından konuşma yapan Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Kılıç. Kendisi ve ekibinin kamu adına yürüttükleri bu kıymetli ve onurlu vazifeyi kıvançla yerine getirdiğini ifade ederek amaçlarının yükümlülere yönelik olan çalışmaları bir adım daha öteye taşıyarak gençlerimizin çocuklarımızın suça ve uyuşturucuya itilmeden desteklenmesi için projeler hazırladıklarını belirtti. Bu projelerden biri olan "Her Suçlu Cezaevinde Mi Olmalı” projesi ile Macaristan ve Almanya’daki denetimli serbestlik çalışmalarını yerinde inceledikleri çok önemli çıkarımlarda bulunduklarını ifade etti. Gerek yurt dışı deneyimi gerekse Kırıkkale`de yapmış oldukları Risk Haritası araştırması ile çok önemli verilere ulaştıklarını bu veriler doğrultusunda 2014-2017 yılları arasında yürütecekleri madde bağımlılığına karşı farkındalık projesinde kamu kurum kuruluşlarının, basının ve sivil toplum desteği ile il bünyesinde geniş ve etkili çalışmalar yapacaklarına inancını dile getirdi.

2005 yılında kuruldu

Verilen bilgilerin ardından konuşma yapan Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Ali Onüş denetimli serbestlik 2005 yılında çıkan yasa ile kurumsal hale geldiğini belirten Onüş, “Bu kanunun amacı toplumsal huzuru sağlamak alının her ceza 4 duvar arasında mı.  İnfaz edilmeli ve onun tartışması ve başka şekilde hata geçirilmekti 9 yılık geçmişi olan bu kurum başarılı bir sonuç verdi. Sonuçta ilk defa suç işleyen insan var ve toplumda ıslahı daha kolay olan grup toplum içerisinde cezasını çekme ve bunu geliştirme anlamında modern bir sistem Kırıkkale’de fazla sayıda suç yok.  Baktığımızda suçlu ve suç işleyen sayısı aynı tip insan grupları Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bu çalışmalarına aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

Topluma kazandırılıyor

Onüs konuşmasının ardından ise Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin konuşma yaptı. Şahin yaptığı konuşmada, “Kırıkkale denetimli serbestlik müdürlüğü ve Kırşehir müdürlüğü hazırlanan programda birlikte olduk 2 yıldır devam eden projenin son ayağı. 1 Haziran 2005 yılında yapılan değişiklikle denetimli serbestlik sisteminde yeni kurum olarak yerini aldı ülkemizde yeni olan sistem yeni ancak önemli bir infaz bölümünü oluşturmakta genel amaç topluma ve mağdura verilen zararı onarmak iyileştirilerek topluma kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Kurumlara plaket verildi

Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlülere yönelik yürüttüğü çalışmalara desteklerini esirgemeyen kurumlara plaket takdim edildi. Plaket takdim edilen kurumlar arasında. Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Yahşihan Belediye Başkanlığı, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Kırıkkale Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Orman İşletme Bölge Müdürlüğü. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yer aldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu