Anahtar Kelimeler:

17 köyümüzü sevindirdik”

 17 köyümüzü sevindirdik”

 Vali meclis’te konuştu 

Kırıkkale İl Genel Meclis toplantısı meclis binasında gerçekleşti. 3 madde görüşülürken Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ta toplantıya katıldı ve çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu.

Köylere yönelik çalışmalar

Kolat burada yaptığı açıklamada “17 köyümüzde güneşten gelen enerjiyi içme suyunda kullandık. Çok güzel bir uygulama başlattık. Türkiye’de Malatya’da başladı ve aynı üretimi Kırıkkale’de de yaptık. Çokta başarılı olduk. 17 köyümüzde güneşten elde ettiğimiz elektrikle içme suyunu depoya aktarabiliyoruz. Gittiğimiz yerlerde bize teşekkür ediyorlar. 800 TL elektrik parası ödeyenler şimdi 20 TL ödüyor” dedi ve köylere yönelik çalışmaları anlattı.

Yollar yapılıyor

Kolat  “Özel İdare olarak son yıllardaki çalışmaları başarılı görüyoruz. Yol, alt yapı konusunda hep beraber  ilçelerimizin özellikle köy ve beldelerimizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu konuda sizlerin büyük desteğini alıyor ve görüşlerinize önem veriyoruz. Özel İdare’nin imkanları son derece sınırlıdır. Performans programlarında yer veremiyoruz ama bizim burada ki uygulamamız güzel. Malzeme ihalesi dışında ihale yapmıyoruz fakat işi İl Özel İdaresi olarak biz yapıyoruz. 5 km yol yapacağımız yerde 10 km yol yapıyoruz.

Güneş enerji sistemi

Diğer zamanlarda araçlarımızı bakım onarımda istihdam ediyoruz. Sizler ve köy muhtarlarımızın talepleri oluyor. Vatandaşımızın yol ve içme suyu konusunda sıkıntıları oluyor. İçme suyu konusunda bu yıl kuraklık yaşadık ama yine de vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Araçlarla su gönderdik. Bu yıl iyi bir kış bekliyoruz, dua ediyoruz. Yer altı suları zenginleşirse daha güzel bir çalışma ortamı olacak. 17 köyümüzde güneşten gelen enerjiyi içme suyunda kullandık. Çok güzel bir uygulama başlattık. Türkiye’de Malatya’da başladı ve aynı üretimi Kırıkkale’de de yaptık” diye konuştu.

 

20 TL ödüyorlar

Kolat, “Çokta başarılı olduk. 17 köyümüzde güneşten elde ettiğimiz elektrikle içme suyunu depoya aktarabiliyoruz. Gittiğimiz yerlerde bize teşekkür ediyorlar. 800 TL elektrik parası ödeyenler şimdi 20 TL ödüyor. Köylerimizde sayaç odaları yapıyoruz. Sayaç odaları olmazsa idi daha büyük su sıkıntısı yaşardık. Bu çalışmamızda herkes adil bir şekilde aynı kaynaktan su alabiliyorlar. Yukarıdaki suyum gelmiyor, aşağıdaki de bahçe suluyorum gibi problemler olmuyor. Ahiler Kalkınma Ajansı ile aldığımız karar doğrultusunda alt yapı hizmetlerine ağırlık vermek istedik. Sizlerde kendi bölgelerinizde Kaymakamlar ile işbirliği yaparak tespitlerinizi yaparsınız. Ben Kaymakamlara İl Genel Meclis Üyeleri ile irtibata geçmelerini istiyorum. Vatandaşın duasını alabilirsek çok daha mutlu oluruz.

Bütçemizi hazırladık ve gönderdik. Komisyona sevk edildi. Bütçemiz 26 milyon civarında bir teklifte bulunmuştuk. Geçen yılki bütçemiz 20 milyon civarındaydı.

Taş ocakları konusu

MHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Dursun Kuzucu’nun ‘Taş ocakları bulundukları yerlerde halkımıza ve çevreye çok büyük zarar veriyor. Denetim elemanlarının taş ocaklarını sık sık denetlemelerini istiyoruz. Bununla mücadele edebilir miyiz?’ sorusuna cevap veren Vali Kolat, “Bu konuda hepimiz hassasız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kim nerede aksaklık görüyorsa bizimle paylaşsın. Bunun üzerinde durarak bu denetimleri sıklaştıracağız” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu