Anahtar Kelimeler:

Tamamı yıkılıyor!

Tamamı yıkılıyor!

 Meydan boş kalacak!

 

Tarihi hiçbir şey kalmayacak!

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı tamamen boş kalacak. Meydanı genişletmek ve Nur Camii’ni daha görünür hale getirmek için meydan çevresindeki her bina yıkılacak. Tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binası da.

Neler olacak neler?

Yapımı tamamlanmak üzere Nur Camii ve meyan genişletme çalışması için Cumhuriyet Meydanı çevresindeki tüm binalar kaldırılıyor. Buna tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binası da dahil. Meydan ve cami için Milli Eğitim, Valilik, Atatürk İlköğretim Okulu ve çevredeki bütün yapılar kaldırılacak. Böylece hem meyden genişlemiş olacak hem de cami daha görünür hale gelecek.

Yapılı eser yıkılmaz!

Ancak bunun için tarihi dokusu olan ve tarihi özelliği bulunan en önemli bina olan Milli Eğitim Müdürlüğü binası da ortadan kaldırılacak. İşte bu durum bir çok kişinin tepkisi ve dikkatini çekiyor. Bunun gibi benzer çalışmalar için daha önce bazı tarihi binaların yıkıldığını hatırlatan Kırıkkaleliler, “Bir eser yaparken bir başka eseri ortadan kaldırmak doğru değil” diyorlar.

Eskilerden ne kaldı?

Daha önce Emniyet binası ve Telekom binası yapılırken, buradaki tarihi yapılar ortadan kaldırılmıştı. O tarihi yapıların görüntüsü eski siyah-beyaz resimlerde kaldı. Tarihi bina olarak şu anda Defterdarlığın kullandığı eski Tekel binası, İstasyon ve Milli Eğitim binası kaldı. Bu binalara sahip çıkılması isteniyor. Milli Eğitim’in mevcut hali ile kullanılabileceği, değilse müze yapılabileceği konuşuluyor ve yıkılması istenmiyor.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli