Anahtar Kelimeler:

Borcumuz ne kadar?

Borcumuz ne kadar?

 Niye kimse sağlıklı bir bilgi vermiyor?

Net rakam nedir?

Kırıkkale Belediyesi’nin borçlu olduğunu herkes biliyor. Türkiye’de en borçlu üçüncü belediye, ancak borç miktarı bilinmiyor.

Herkes merak ediyor

Kırıkkaleliler Belediye’nin borç miktarını merak ediyor. Belediye’nin borçlu olduğu biliniyor. Hatta Türkiye genelinde istatistiklere ve resmi rakamlara yansıyan bilgilere göre en borçlu üçüncü belediye. Fakat borç miktarı bilinmiyor. Belediye tarafından borç konusunda sağlıklı bir bilgi verilmediği gibi net bir rakam da söylenmiyor. Bunun sebebi merak ediliyor.

Kimse kredi vermiyor

Belediye o kadar borçlu ki, seçimden önce verilen sözler ve projeler bu borç yüzünden yapılamıyor. Borç nedeniyle projeler için kaynak bulunamıyor, kredi temin edilemiyor. İddiaya göre hiçbir finansal kurum yüklü borç miktarı yüzünden ve ödemelerdeki sıkıntı nedeniyle kredi vermek istemiyor.

Borç miktarı

Kimilerine göre borç miktarı 370 milyon lira, kimilerine göre 420 milyon lira, kimilerine göre ise 480 milyon lira. Borcun 300 milyon liradan aşağı olmadığı kesin. Çünkü Belediye’den yapılan bazı açıklamalarda bu rakamın altında bir ifade kullanılmıyor. Ancak net olarak ne kadar olduğunu onlar da yi bilemiyor, ya da kamuoyunda oluşacak tepki nedeniyle söylemek istemiyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu