Anahtar Kelimeler:

Kongreler huzur içinde geçiyor

Kongreler huzur içinde geçiyor

  

Akçay kongreleri anlattı        

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay ilçe kongreleri hakkında açıklama yaptı. 5. Olağan kongrenin 15 Eylül’de başladığını ve son olarak hafta sonu Keskin kongresinin yapıldığını ifade etti.

Partide kongre süreci

AK Parti’nin 2001 yılında siyasi hayatına başladığını hatırlatan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, “Ak Parti siyasi hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimizi taahhüt ettiği ve bugün yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetlerimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir. Ak Partinin önümüzdeki hedefi; başlayan 5. Olağan kongre sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır” diye konuştu.

Tüm delegelerin katılımıyla seçildi

Akçay, “Türkiye genelinde ve Kırıkkale’de başlayan AK Parti 5. Olağan kongre takvimi 15 eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongre öncesi süreç tamamlanmış olacaktır. Ak parti Kırıkkale 5. Olağan kongremizi mahalle ve köylerde yapılan delege seçimleriyle başlatmış olduk. Delege seçimlerinin bitmesiyle 9. İlçe de yapacağımız kongrelere start verdik. İlk önce şehrimizin güzide ilçesi Yahşihan kongresini il koordinatörümüz Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in katılımıyla gerçekleştirdik.  Kongrede mevcut başkanımız Aydın Demirdirek ilçe başkanlığına tüm delegelerin katılımıyla seçildi” dedi. 

Yoğun katılım oluyor

Akçay, “Merkez ilçe seçimleri için genel merkez tarafından Av. Enver Kılıç’ın aday olduğu ve ilimizin en büyük ilçesi Merkez ilçe kongremizi Genel Başkan Yardımcımız Parti Sözcümüz Kıymetli Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, İl Koordinatörümüz Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Milletvekili Milli Savunma Komisyon Başkanımız Oğuz Kağan Köksal, Milletvekili Ramazan Can’ın katılımıyla gerçekleştirdik. Yine Ak Parti’ye yakışan kongrede Enver Kılıç tüm delegelerin katılımıyla Merkez İlçe Başkanlığına seçildi” dedi.

Hayırlı olsun

Merkez ilçe seçiminin ardından ilçe seçimlerine geçildiğini belirten Akçay, “Çelebi ilçe başkanı Ünal Uluyol ilçe başkanlığına seçildi, Keskin’de Adnan Sanlı, Balışeyh Orhan Öztürk Delice ilçe başkanlığına Adem Gökdereye, Sulakyurt Güner Kalay, ilçe başkanı olarak seçildi. Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan yeni anayasanın aziz milletimizle buluşturma iradesinin kaynağıdır. Bu anlamda Ak Parti daima milletimizin yanında olmaya, Milletimizin dilini konuşmaya Milletimizle olan gönül bağını korumaya devam edecektir. Bu bağlamda ilimizde gerçekleştirdiğimiz Ak Parti 5. Olağan kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu