Anahtar Kelimeler:

Huzurun teminatı polislerdir”

 Huzurun teminatı polislerdir”

 Köksal polisleri savundu!

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal HDP grubunun toplumsal olaylarda Polis’in aşırı şiddet gösterdiği yolunda Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği önergeye Meclis kürsüsünden cevap verdi.

Önergeye açıklama yaptı

HDP grubu ülkede 6-7 Eylül olaylarında Kobani’yi destek için yapılan eylemlerde polisin aşırı şiddet gösterdiği şeklinde Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi. Önerge hakkında Ak Parti adına Kırıkkale Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal Meclis kürsünden bir konuşma yaptı. Köksal konuşmasında HDP grubunun şiddet olaylarından dolayı yoka şiddet olaylarından sonra yaşanan adli konular hakkında önerge verdiğini anlayamadıklarını söyledi.

İnsan hakları ön planda

Milletvekili Köksal Polisin iki görevi olduğunu, birisinin adli görevi diğerinin de idari görevi olduğunu belirtti. Ülkedeki toplumsal olayların önlemesinde Polis Teşkilatının büyük özveri ile çalıştığını söyledi. Köksal AK Parti hükümetinin Polis Teşkilatının gelişimi için önemli adımlar attığını öncelikle  %30 olan üniversite mezunu memur sayısının son yapılan alımlar ile %90 seviyesine çıktığını söyledi. Köksal ayrıca Ak parti Hükümeti tarafından Karakoldaki işkence vakalarının önüne geçilmesi için tüm karakollara kamera sistemi konulduğunu belirterek “Teşkilat toplumsal olaylarda insan hakların ön planda tutan bir yapısı var. Bu güne kadar Polis teşkilatı tüm toplumsal olayları önlemek için sabırla çalışmıştır. 6-7 Eylül olaylarında 38 vilayette kamu mallarına zarar verilmiştir. Çıkan toplumsal olayların önlenmesi konusunda da Polis teşkilatı üzerine düşen görevi layıkı ile yerine getirmişti” ifadesini kullandı.

98 Polis ceza aldı

Milletvekili Köksal konuşmasını son bölümünde Polis Teşkilatını insan hakları konusunda hizmet içi eğitimlerine devam ettiklerini belirtti. Köksal kamu düzenini sağlamak için ülkede 250 bin polis memurunun görev yaptığını 2014 yılında 290 polis hakkında Soruşturma açıldığını bunlardan 98 Polis memurunun ceza aldığını soruşturmanın devam eden dosyalar bulunduğunu belirtti. Köksal “Polis tabi ki suçlularla müdahale edecek. Yanlış yapanları cezalandıracak.Polis Teşkilatının vatandaşlarla gönül köprüsü kırılmayacaktır. Polis teşkilatının ülkenin huzurlu geleceği için teminatıdır. Her geçen gün özveri ile çalışmasına devam eden Teşkilat mensuplarının bu tür önergelerle suçlanmasını kabul etmiyorum” ifadesini kullandı.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı