Anahtar Kelimeler:

Kadın bakanlığı istiyoruz”

 Kadın bakanlığı istiyoruz”

 Kadınlar bakın ne diyor?

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde KESK’e bağlı sendikalar Cumhuriyet Meydanında eylem gerçekleştirdiler.

Cinsiyet ayrımı yapılıyor

Eyleme yalnızca kadınlar katıldı. Eğitim Sen Kırıkkale Genel Sekreteri Nejla Büyükyıldız, Kadın Bakanlığı istediklerini seslerini ve tüm dünya’ya duyurmak istediklerini söyledi. Nejla Büyükyıldız, AKP iktidarının cinsiyet ayrımı yaptığını ifade ederken “AKP iktidarının ayrımcılık ve eşitsizlik üreten cinsiyetçi politikaları sonucunda bütün bir toplum şiddet sarmalının içine itilmektedir. Bugün 12 yıllık iktidardan beslenen erkek egemen tahakküm en kirli yüzünü; kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz, istismar ve cinayetler olarak göstermektedir.’’şeklinde konuştu.

Emek de bizim hayat da

Büyükyıldız mücadelelerine hiç durmadan devam edeceklerini iletti. Büyükyıldız “KESK`li kadınlar olarak bizi eğitim, sağlık, hukuk ve istihdam politikaları ile geleneksel kutsal aile mitleriyle kuşatma çabasında olanların emeğimiz ve bedenimiz üzerinde kurmaya çalıştığı denetimine karşı çıkmaya; örgütlenmeye, değiştirmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bedenimiz, kimliğimiz, emeğimiz ve hayatlarımız bizimdir” dedi.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli