Anahtar Kelimeler:

TEOG sınavları yapıldı

TEOG sınavları yapıldı

 Veliler daha heyecanlıydı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamındaki ortak sınavlar sona erdi. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri iyi bir liseye girebilmek için ter dökerken, velilerde çocuklarının heyecanına ortak oldu.

3 ayrı dersten sınav

Liseye geçiş için yapılan TEOG maratonu sona erdi. Dün sabah saatlerinden itibaren okul kapılarına gelen öğrenciler, güvenlik kontrollerinin ardından sınıflara alındı. Öğrencilerin kendi okullarında girdiği sınavın ilk gününde öğrenciler Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları yapıldı. Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı dil sınavları ise da ikinci gün yapıldı. Sabah saat 09.00 ’ da başlayan sınavlar saat 12.00 ’ de tamamlandı.

Veliler de heyecanlıydı

Sabah saatlerinde çocuklarının sınavda daha iyi bir sonuç almaları için onları yalnız bırakmayan velilerde okul dışındaki yerlerini aldı. Kırıkkale ’ de havanın yağışlı olmasına rağmen veliler çocuklarına dışarıdan manevi olarak destek olurken, çocuklarının heyecanına ortak oldu. Kimi veliler sınav boyunca Kur ’ an-ı Kerim okurken, kimi velilerde çocuklarının başarısı için dua etmeyi ihmal etmedi. Sınav bitiminde ise öğrenciler ve veliler sınavın değerlendirmesini yaparken, kimi öğrenciler sevindi, soruları yetiştiremeyen öğrenciler ise üzüldü.  



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli