Anahtar Kelimeler:

Ada Döner'de Arabaşı keyfi

Ada Döner

 Döner de var Arabaşı da

İşletmeciliğini Yavuz Yılmaz’ın yaptığı Ada Döner, kış aylarının en meşhur yemeği ve içeceği Arabaşı’nı Kırıkkaleliler ile buluşturuyor.

Ada Döner’de var

Kış aylarının en meşhur yemeği ve içeceği kabul edilen, saray sofralarının ve parişahların vazgeçilmez menüsünde yer alan Arabaşı artık her gün Kırıkkalelilere ikram ediliyor. İşletmeciliğini Yavuz Yılmaz’ın yaptığı Ada Döner, Arabaşı’nı her gün Kırıkkaleliler ile buluşturuyor. Çarşı içinde çay ocakları ve Yaşam Hastanesi’nin yanında bulunan işletme bir süredir Arabaşı ikramında bulunuyor.

Bir şifa yemeğidir

Et döner ile adını duyuran ve damak zevki ile lezzete düşkün olanların uğrak mekanı haline gelen Ada Döner, şimdi de kış aylarının en meşhur yemeği ve içeceği olan Arabaşı ikramı ile dikkatleri üzerine çekiyor. İşletme sahibi Yavuz Yılmaz, “Bilen bilir Arabaşı bir şifa yemeğidir. Bir antibiyotiktir. Kış aylarının ve saray sofralarının vazgeçilmezidir. Bazı yörelerde bilinir, bazılarında bilinmez.

Herkes yapmayı bilmez

Biz Kırıkkale’de bu özel yemek ve içeceği ikram ediyoruz. Arabaşı hamurla beraber yutulur. Dileyen ekmek ile de yer veya içer. Arabaşı’nın yanında hamur da ekmek de ikram ediyoruz. Soğuk havalarda daha dirençli olmak, şifa bulmak isteyenler bize uğrasın. İddia ediyorum bir içen bir daha içecek. Öyle nefis bir yemek türüdür Arabaşı. Herkes yapmayı bilmez. Biz yaptık ve ikram ediyoruz. Buyurun tadın” dedi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı