Anahtar Kelimeler:

Tarımda verimli bir yıl geçirdik”

 Tarımda verimli bir yıl geçirdik”

 İl Müdürü’nün görüşü böyle…!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde değerlendirme toplantısı yapıldı. İl Müdürü Recep Kırbaş tarımda verimli ve iyi bir yıl geçirildiğini söyledi.

Değerlendirme yapıldı

İl Müdürü Recep Kırbaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan, şube ve ilçe müdürleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yrd. Gülcan Berçem Coşkun ve teknik elemanlar katıldı. İl Müdürü Recep Kırbaş, açılışta yaptığı konuşmada 2014 yılının şu ana kadar çok verimli geçtiğini söyledi. Çiftçilere ve ilgili diğer kesimlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla personelin teknik ve kişisel gelişimine yönelik eğitimlere ağırlık verilerek hizmet kalitesinin arttırılacağı ve 2015 yılında Kırıkkale’de tarım alanında yeni çalışmalar ve desteklemelerin başlayacağını belirtti.

5 yıllık hedef

Toplantıda Kırıkkale tarımının 5 yıllık hedeflerinin belirlendiği Tarım Strateji Belgesi, her 3 ayda bir Tarım Bülteni yayımlanması, Çevre Amaçlı Tarım Alanlarının Korunması Programı ve Desteklemesi programı, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Desteklemesi, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği, Delice İlçesinde 100 dekar alanda havza bazlı bağcılık projesi gibi teknik çalışmaları 2014 yılında başlatıldığı, İş Güvenliği ve İş Sağlığı Eğitimleri ile Hizmet Binaları ve Atölyelerin Risk Değerlendirme raporlarının hazırlanması, binaların altyapı eksikliklerinin giderilmesine yönelik olarak soğuk hava deposu, jeneratör alımı gibi idari işlerin bitirildiği, 2015 yılında ise İyi Tarım Uygulamaları ve Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Desteklerini, Hastalıktan Ari İşletmeler oluşturmayı amaçlandığı belirtilmiştir. Yine, göletlerde su ürünleri denetiminin sağlanması için tekne alımı gibi çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği vurgulandı.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu