Anahtar Kelimeler:

Can'dan ilginç bir açıklama!

Can

 “İdil Biret kanunu…!”      

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Av. Ramazan Can’ın TBMM Genel Kurulda yaptığı konuşmada “6-8 Ekim Kobani olayları da bu teklifin verilmesini tetiklemiştir. Yargıtay uygulaması da nettir. Netice itibarıyla uygulayıcılardan kaynaklanan problemden dolayı eğer bir sıkıntı varsa yasa koyucu da bu sıkıntıyı çözmekle mükelleftir” dedi.

Özel kanundur

Can “Yaklaşık kırk beş gündür bu kanun teklifi yeterince değerlendirildi, hukuk camiasında tahlil edildi, tabiri caizse herkes eteğindeki taşları döktü. Burada özellikle özel kanun anlamında, bireye özel kanun çıktığından, birilerinin korunduğundan bahsedildi. Buna kısaca cevap vermek istiyorum ben.  Bireye özel kanun... Hukuk fakültesinden hatırladığımız kadarıyla biliyorsunuz, kanunlar genel düzenleyici işlemdir, nesneldir, objektiftir, dolayısıyla herkesi kapsar.

Özel kanundur

Suna Kan, İdil Biret, bunlar üstün yetenekli çocuklar. Şu an müzik virtüözleri kendileri. Üstün yetenekli çocukların yurt dışına gönderilmesi için isim de kanun zaptına geçirilerek kanun çıkarılmıştır. 1948 yılında. İlgilenmek isteyenler, 5245 sayılı 1948 yılında çıkarılan kanun. Cumhuriyet Halk Partisi döneminde çıkan bu kanundan sonra, belki içerik olarak, belki şekil olarak özel kanun yorumları yapılsa da, hukuk tarihimize geçmiş Suna Kan, İdil Biret Kanunu, özel kanundur” şeklinde konuştu.

Teklifi eleştirmeyeceğiz

Can "Yani, arama kararı verilemez hâle getirilmiştir. Esasında aramanın amacı delil elde etmektir. Ortada delil varsa arama yapılması zaten lüzumsuzdur. Arkadaşlar, ben komisyonda bunu yüreklilikle değerlendirdim. Dedim ki, 6526 sayılı Yasa`nın çıkmasını 17 ve 25 Aralık olayları tetiklemiştir, doğrudur dedim. 6-8 Ekim Kobani olayları da bu teklifin verilmesini tetiklemiştir. Bu doğrudur ama şunu da özellikle söylemek isterim: Ömer Süha Aldan ve Sayın Ali Rıza Öztürk de "Biz ilke adına, hukukçuluk adına 6526`yı eleştirmiştik, makul şüpheden yana durmuştuk; bugün de ilke adına, Cumhuriyet Halk Partisi, diğer milletvekilleri ne derse desin biz makul şüpheden yanayız, bu teklifi de eleştirmeyeceğiz” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı