Anahtar Kelimeler:

Öğretmenlerden zam önerisi

Öğretmenlerden zam önerisi

 “Enflasyon farkı değil ek zam istiyoruz”

Enflasyon hedefinin yüzde 5.5’ten yüzde 9.4’e çıkarıldığını ifade eden Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi A. Yücel Karabacak, “Enflasyonda revizyon yapıyorsanız, maaşlarda da yapacaksınız. Bu hesaba göre enflasyon farkı değil, ek zam istiyoruz” dedi.

Enflasyon altında ezildik

Kamu çalışanlarının 2014 yılı için 123 TL zam aldığını, 123 TL’nin ortalama memur maaşına yüzde 5.2 artış anlamına geldiğini, 2014 yılı enflasyon hedefinin de yüzde 5.5’ten yüzde 9.4’e çıkarıldığını belirten Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi A. Yücel Karabacak, “Hedeflediğiniz enflasyonu revize ediyorsanız, devlet memurlarına da, emeklilere de zam yapacaksınız. Türkiye Kamu-Sen’in hesaplarına göre, alım gücünde 240 TL’lik bir azalma meydana gelmiş. O halde bize de yüzde 12’lik bir zam vermeleri lazım. Enflasyon farkı talebi ile başlamıştık, enflasyon farkından vazgeçtik, şimdi ek zam istiyoruz. Yüzde 12’lik ek zam en düşük devlet memuru maaşına 201 TL, ortalama devlet memuru maaşına da 262 TL zam anlamına gelmektedir” dedi.

Üvey evlat mıyız?

Başbakanın değerlendireceğine söz vermesine rağmen bir herhangi bir girişimde bulunmadığını ifade eden Karabacak, “Tam tersi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘Toplu sözleşme dönemi 15 Ağustos 2015 tarihinde başlayacak, biz zam yapamayız’ diyor. Sayın Maliye Bakanı’na soruyoruz: Hâkim, savcı devlet memuru değil mi? Onlara zam yaparken toplu sözleşme dönemini işaret etmeyeceksin ama kamu görevlilerine, emeklilere sıra gelince ‘Toplu sözleşme dönemi değil’ diyeceksiniz. Bu nasıl adalet?” diye konuştu.

 

Memur Sen memnun!

Memur-Sen Başkanının 123 lirayı iyi bir zam olarak ifade ettiğini, ek zam talep etmediklerini beyan eden Karabacak, “Enflasyon farkının dahi ödenmeyeceği bir toplu sözleşme anlaşmasından dolayı kamu çalışanlarının yaşadığı ekonomik kaybı, her ne kadar kabul etmeseler de yaşadığımız mağduriyeti tüm kamu çalışanları çok iyi bilmektedir. Bugün bilinmektedir ki Memur-Sen’in imzalamış olduğu toplu sözleşme tarihi bir hezimettir” şeklinde ifade etti. 123 liralık artışın doğalgaza, elektriğe, suya, gıdaya yapılan zamlarla çoktan eridiğinin altını çizen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi A. Yücel Karabacak, ailenin zorunlu harcamalarının 10 ayda 410 lira yükseldiğini, memur maaşlarının kuşa döndüğünü ifade etti.

Ek zam isteniyor

Yüzde 12 ek zam talebiyle 6 Aralık Cumartesi günü 10.00’da Ankara Atatürk Kültür Merkezinden Abdi İpekçi Parkı’na yürüyeceklerini belirten Karabacak, “12.30’da ise Abdi İpekçi Parkında Türkiye Kamu-Sen olarak haykıracağız. Kırıkkale’den 8.00’de İl Kültür Merkezi önünden araç kaldıracaklarını belirten Karabacak, “Ek zam için Ankara yürüyüş ve mitingimize Kırıkkale’deki tüm kamu çalışanlarını destek vermeye bekliyoruz” çağrısında bulundu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu