Anahtar Kelimeler:

MKE'ye iki yeni ünite

MKE

 Kurum için önemli gelişme      

Kırıkkale Valisi Ali Kolat MKE tesisleri içine yapımı tamamlanan Duyarsız Patlayıcı Üretim ve Dolum Tesisi ve Hurda Fabrikasında Ömrünü tamamlamış araçları ayrıştırma tesisinin önümüzdeki hafta içerisinde açılacağının müjdesini verdi.

Hurdalıkta açılacak

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Türkiye’de ilk defa kurulacak olan Silah Organize Sanayi ve MKE tesisleri içine kurulan Duyarsız Patlayıcı Üretim ve Dolum Tesisi hakkında bilgi verdi. Silah OSB’nin Kırıkkale’ye büyük artılar kazandıracağını belirten Vali Kolat, “2016 bitmesi planlanan Silah OSB’nin 10 ay öne aldık çalışmalar daha erken bitecek. Bunun yanında 11 Aralık’ta MKE’de önemli bir tesis olan Duyarsız Patlayıcı Üretim ve Dolum Tesisi açılışı gerçekleştirilecek. Ayrıca bu açılışın ardından Hurda Fabrikasında ise ömrünü tamamlamış araçları ayrıştırma tesis açılacak ve bunların ardından Silah Organize Sanayinin temeli atılacak” diye konuştu.

Bakanlar açılışa gelecek

Açılışların önümüzdeki hafta yapılacağını belirten Vali Kolat, “Şuan iki bakanımız gelecek, her hangi bir aksilik olmazsa dört bakan da gelebilir. Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a da teklifte bulunacağız. Bu açılış ve temel atmaların ardından Güç Birliği toplantımızı da yapacağız ve bu toplantıda Kırıkkale için gerekli yatırmalar hakkında ilgili kurumlardan bilgi alınacak” dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli