Anahtar Kelimeler:

Engelsiz yaşam için buluştular

Engelsiz yaşam için buluştular

 Herkes bir araya geldi

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü münasebetiyle öğrenciler, akademik ve idari personelin katılımıyla büyük bir buluşma gerçekleştirildi.

Bir araya geldiler

Yoğun katılımın olduğu buluşmada engelli öğrencileri temsilen Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü görme engelli öğrencisi Resul Partici günün anlamına ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Eşit haklarda eğitim ve tüm yaşam alanlarının engellilere yönelik düzenlemesinin bir hak olduğunu dile getiren Resul Partici ayrıca bugüne destek olmak için gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Duyarlı olunmalı

Engelsiz Yaşam Birimi Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan konuşmasında bugünün önemine ve insan haklarına saygılı olmanın gereğine değindi.  Engelsiz Yaşam Birim Sorumlusu Gamze Ebru Çiftçi ise yaptığı konuşmada katılımcıların göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü çok memnun kaldığını adil bir yaşam ve eşit haklar için tüm yaşam alanlarının engelsiz yaşam alanlarına getirilmesi gerektiğinin altını çizerek tüm katılımcıları duyarlı olmaya davet etti.

Balon uçurdular

Yapılan konuşmaların ardından gözleri bağlı bir şekilde kampüs içinde interaktif bir yürüyüş yapan öğrenciler, “engelsiz yaşamın destekçiyiz”, “engelli dostlarımızın yanındayız” sloganları ile yürüyüşlerini tamamladılar. Yürüyüş esnasında güne dikkat çekmek için katılımcılar tarafından gökyüzüne balonlar uçuruldu.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli