Anahtar Kelimeler:

Mevlana'nın 741'inci vuslat yılı

Mevlana

 Yerel değerler neyi yok?

Kırıkkale Belediyesi ile Kırıkkale Üniversitesi Vakfı organizasyonunda İl Kültür Merkezinde Mevlana’nın 741. Vuslat yıl dönümü etkinliği düzenlendi.

Mesnevi anlatıldı

Program Tasavvuf konseri ile başladı. Konserin ardından Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulundan Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’nun Mevlana Mesnevi sohbetini gerçekleştirdi. Program Konya Semazen ekibi tarafından semazen gösterisi gerçekleştirildi. Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’na plaket takdim etti.

Kimler katıldı?

Kırıkkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi Vakfı tarafından düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Rektör Ekrem Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Üniversite. Baro Başkanı Ayhan Yılmaz öğretim üyeleri öğrenciler ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yerel değerleri unutma!

Programı izleyenler Mevlana’nın önemli bir isim olduğunu, O’nunla ilgili programın da güzel olduğunu belirterek, Kırıkkale olarak yerel değerlere de sahip çıkılmasını, Şeyh Şami, Ballı Baba, Hasandede ve Haydar Sultan gibi isimlerle ilgili de birer program yapılmasını, hatta Rahmi Pehlivanlı kültür sanat etkinliği düzenlenmesini önerdiler ve yerel olarak bu isimlerin sürekli ihmal ve göz ardı edildiğini vurguladılar. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli