Anahtar Kelimeler:

Torpil listesinde O'da var

Torpil listesinde O

 Listeyi CHP açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, KPSS üzerinden hükümeti eleştirdi ve bir de torpil listesi yayınladı. O listede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’da var.

 

Haluk Koç, "İş umutları binlerce gencin başka bir bahara kalıyor. Ya da bir AKP yetkilisinin bir kartvizit tavsiyesine kalıyor. İntihar eden 20 gencimizin katili, bu uygulamayı yapanlardır. Nasıl rahat uyuyorsunuz. 1100 odalı değil, 5500 odalı sarayın olsa ne olur? Nasıl rahat yatabiliyorsun. 20 genç kara toprakta" dedi. Basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç, "AKP iktidarı döneminde Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın nasıl kadük edildiğini, hakkaniyetin nasıl çiğnendiğini, kayırmanın ve siyasi himayenin devlet memuru olma noktasında nasıl hayata taşındığını acı örnekleri ile paylaşacağız" dedi.

Koç, "Milyonlarca öğrencimiz, kurslara gidiyor yeterli bir puan alıp kamu personeli olmak için. İlk çıkarıldığında siyasette kim erk kullanıyor ise o gücün dışında hak edenin görevlere gelmesi için konulmuş bir düzenlemeydi. AKP iktidarı döneminde maalesef bu da tarumar edildi. Hani deyimdir saray dalkavuksuz olmaz. Siyaset de yalakasız olmaz. Tersine de çevirebilirsiniz. AKP eş dost birinci halka da kendi yakınlarını ön palan alarak siyasette kendi yandaşlarına kadro ulufesi dağıtmayı kendisine görev bilmiş durumda. Son 12 yılda KPSS sınavına giren kişi sayısı, 20 milyona yakın. 610 bin kişi devlet memuru olarak atanabiliyor. Devlette hak ederek bir kadroya girme şansını bu sınavlara bağlayan yüzde 97 yurttaşımız hayal kırıklığı yaşıyor. Sınavlara girenlerin ancak yüzde bir buçuğu devlette kamu görevlisi olarak atanabiliyor" ifadelerini kullandı.

Koç, "İş umutları binlerce gencin başka bir bahara kalıyor. Ya da bir AKP yetkilisinin bir kartvizit tavsiyesine kalıyor. AKP’li olamayıp sade vatandaş olursa bu yolla kadroya girmek istersen bazılarını sınava bile almıyorlar. Saç rengi yüzünden sınava alınmayanlar var. KPSS imtihanına girip başarı elde edip atanamayan 20 gencimiz intihar ediyor. Bu intihar eden 20 gencimizin yerine, birinci halkadaki AKP yanlıları hülle yapılarak sınavsız bir takım aşamalardan geçirilerek kadroya taşınıyor" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Sarayı üzerinden eleştirilerine devam eden Koç, "İntihar eden 20 gencimizin katili, bu uygulamayı yapanlardır. Nasıl rahat uyuyorsunuz. 1100 odalı değil, 5500 odalı sarayın olsa ne olur? Nasıl rahat yatabiliyorsun. 20 genç kara toprakta" dedi. Koç, "Memur olmada, yer değiştirmelerde torpil. İstifa sonrası dönüşlerde torpil, işçi alımında torpil, Adalet bakanlığına alımlarda torpil. Varsa AKP’den bir yakının bir yandaşın, ampullü bir kartvizitin varsa, bu işlemleri yapmak için hiçbir sıkıntın yok. Sudan kolay işlemler" dedi. Bir toplumun adaletsizlik ve güvensizlikle çürüdüğünü söyleyen Koç, "Mesela Şırnak’ta KPSS sınavında, AKP İlçe Başkanı’nın kardeşi, puanı yetersiz olmasına rağmen büro görevlisi olarak işe alınıyor. Bu torpil iddiası ile mahkemeye taşınıyor. Bir toplum adaletsizlik ve güvensizlikle çürür" dedi.

 

Görevlendirmelerde valilik özel kalem müdürlüklerinin bir köprü ayağı vazifesi gördüğünü söyleyen Koç, "Nasıl işliyor buy torpil çarkı? AKP’li bakan ve milletvekillerinin birinci dereceden akrabaları, arkadaşları KPSS’yi kazanamamalarına rağmen hüllelerle devlet memuru yapıldılar. Bunun için kullanılan basamaklardan bir tanesi valilik özel kalem müdürlükleri. Bir köprü ayağı, vazifesi gördü. KPSS’yi kazanamayan birinci derece yakınlar, valilik özel kalem kadroları ile bir iki gün orada bulunduktan sonra derhal devlet memuru kadrosuna başka bir yere atlatıldılar. Devlete kapı attıktan sonra daha organize işlere girmeye başladılar" ifadelerini kullandı. Koç, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, EPDK, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TRT tam bir çiftlik. YURT Kur zıplama yerlerinden. Adeta AKP çiftliğine dönüştürüldüler" dedi.

 

Hükümette yer alan veya bürokrat olarak görev yapan bir çok ismin yakınlarının devlette nasıl işe yerleştirildiğini anlatan Haluk Koç, Kırıkkale’yi de yakından ilgilendiren bir örn8ek verdi. Koç, "Beşir Atalay, kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melahat Çelebi Öz’ü, önce sınavsız olarak bakanlık müşavirliğine göreve başlatılıyor. Sonra da Atom Enerjisi Kurumu’na uzman olarak atanıyor. Einstein bile intihar ederdi herhalde duysa" dedi. Bu gelişme Kırıkkale’de günün konusu oldu. Bir çok kişi, Kırıkkale’den de buna benzer örnekler verdi. Özellikle Kırıkkale Belediyesi ve bazı belediyelerde bunun bezeri gelişmeler yaşandığına dikkat çekildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı