Anahtar Kelimeler:

KÜ'den kuduz açıklaması

KÜ

 Kendilerini savundular!

Kırıkkale Üniversitesi’nin başı kuduz vakası ile ağrıdı. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, olayın büyümesi üzerine konuyla ilgili bir açıklama yaparak fakülteyi savundu.

Belediye ekipleri getirmiş!

Üniversiteden konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı: “Bazı yerel gazetelerde yayımlanan “Kuduz Vakası” başlıklı haberlerde yer alan hususlara ilişkin olarak, komuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Fakültemize, 27 Mayıs 2014 tarihinde tedavi amacı ile Kırıkkale Belediyesi tarafından getirilen sokak köpeğinin, kuduz şüpheli olduğu anlaşıldığı andan itibaren,“Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği” çerçevesinde gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Tedbir alınmış!

Bu kapsamda, vaka derhal Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ihbar edilmiş olup, İl Müdürlüğü tarafından Fakültemize Resmi Veteriner Hekim gönderilmiştir. Bundan sonraki süreç yine yönetmenlik gereği, İl Müdürlüğü veteriner hekiminin bilgisi çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Fakültemizde her türlü güvenlik tedbiri alınmış olup, hasta hayvandan alınan örnek teşhis amacıyla İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir. Hasta hayvanın kadavrası yönetmenlikte belirtilen usuller gereğince bertaraf edilmiş ve hayvanın temas ettiği alanlar dezenfekte edilmiştir.

Mevzuata uygunmuş!

Bu vakanın üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçtikten sonra gündeme getirilmesi ve kamuoyunda hiçbir önlem alınmadığı şeklinde bir algı uyandırılması manidar görülmekte olup, fakültemizde yapılan mevzuata uygun uygulamaları görmezden gelerek, kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan söz konusu bilgilerin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesine ihtiyaç duyulmuştur.”



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli