Anahtar Kelimeler:

Dikkat! Caddede bak kim var!

Dikkat! Caddede bak kim var!

 Fahri müfettişler

770 suç raporladı

Fahri trafik müfettişleri Kırıkkale’de 770 adet trafik suçu tespit tutanağı tanzim etti. Sürücülerin yollarda dikkatli olması önerildi.

Onar bilgi verdi

Konu hakkında açıklama yapan Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, fahri trafik müfettişleri ile yılın ikinci  toplantısı yapıldığını söyledi. Onar şu bilgileri verdi; “İlimiz genelinde görev yapmakta olan Fahri Trafik Müfettişlerine yönelik, Trafik Polisi ile Fahri Trafik Müfettişleri arasındaki ilişkileri geliştirmek, uygulamada ortaya çıkan aksaklıkları tespit etmek ve bilgi alış verişi yapmak maksadı ile yapılan Fahri Trafik Müfettişleri toplantısının ikincisi 09 Aralık 2014 tarihinde Emniyet Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Öneriler görüşüldü

Trafik personelimizin yürütmekte olduğu trafiği düzenleme ve denetleme hizmetlerine tamamen gönüllü olarak yardımcı olan Fahri Trafik Müfettişlerimizin görevlerini yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar bu toplantıda bir kez daha hatırlatılarak, İl Emniyet Müdürlüğümüz trafik denetleme birimlerince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiş ve yapılabilecek diğer çalışmalar konusunda Fahri Trafik Müfettişlerimizle karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmuş, karşılaşılan sorunlar dile getirilmiş ve öneriler görüşülmüştür.

Tanzim edilen suçlar

İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Fahri Trafik Müfettişleri Büro Amirliği verilerine göre; 2014 yılı içerisinde Fahri Trafik Müfettişlerimizce, kural ihlali yapan sürücüler hakkında 770 adet Trafik Suçu Tespit Tutanağı tanzim edildiği, bunlardan sayısal manada Öne çıkan trafik suçu ihlallerine bakıldığında, 256 adet kırmızı ışık ihlali, 207 adet trafik işaret ve levhalarına uymamak, 81 adet dönüş kurallarına uymamak, 75 adet yasaklanan yerlere park etmek. 43 adet tehlikeli araç kullanma, 32 adet kamunun huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanmak olduğu görülmüştür.

Kurullara uyulmalı

Denetim hizmetlerine katkıda bulunulması, halk arasında kural ihlali yapanlara her zaman kendilerini kontrol eden, gerektiğinde ceza uygulayan birilerinin olduğu bilincinin yaygınlaştırılması, bu yöntemle topluma trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Fahri Trafik Müfettişliği müessesesinin etkin bir biçimde yürütülmesine devam edilecektir.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu