Anahtar Kelimeler:

Baraj tamamlanıyor

Baraj tamamlanıyor

 İlçeye hayat verecek    

Sulakyurt ilçesinin 40 yıllık özlemi sona eriyor. İlçeye adeta hayat katacak olan baraj yüzde 93 tamamlanma aşamasına geldi. 2 bin 600 hektarlık tarım alanının sulanmasına olanak sağlayacak olan Sulakyurt Barajı, 2015 yılının Nisan ayında hizmete açılacak

Baraj çalışması

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ilçelerde devam eden kamu yatırımlarını incelemek üzere Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerine ziyaretlerde bulundu. İlk etapta Balışeyh ilçesinde devam eden Akçakavak Göleti inşaatını ziyaret eden Vali Kolat, burada ilçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım ve kurum amirleri tarafından karşılandı. İlgili firma ve DSİ yetkililerinden bilgi alan Vali Kolat, beraberindeki heyetle birlikte yapay gölet inşaatını gezdi. Yüzde 90 tamamlanma aşamasına gelen göletin 1780 dekar tarım arazisini sulayacağı bilgini alan Vali Kolat, buradan Sulakyurt ilçesine geçti.

Hal hatır sordu

Sulakyurt ilçesinde Kaymakam Harun Kazez ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Kolat, hükümet binası içerisinde faaliyet gösteren Adliye, Vergi Dairesi ve Milli Eğitim gibi kurumları ziyaret etti. Kaymakam Harun Kazez’den ilçenin sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgi alan Vali Kolat, buradan ilçe belediyesine geçti. İlçede ayrıca ziyaretlerde bulunan Vali Kolat, esnaf ve vatandaşlardan hal hatır sordu.

Vali Kolat ekmek pişirdi

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve yardımcıları tarafından karşılanan Vali Kolat, yerel hizmetler konusunda Başkan İsmail Bildik’ten bilgi aldı. Beraberindeki heyetle birlikte ilçeyi gezen Vali Kolat, günlük 2 bin üretim kapasitesi olan Belediye halk ekmek fırınını gezdi. Ekmek salma küreği ile fırına ekmek süren Vali Kolat, daha sonra fırından çıkan taze ekmekleri beraberindeki kurum amirleri ve gazetecilere ikram etti.  

 

Öğrencilerle sohbet etti

Kırıkkale Vali Ali Kolat, daha sonra fiziki şartları yerinde olmayan eğitim kurumlarını ziyaret ederek okul müdürlerinden bilgi aldı. Ziyaretinde öğrencilerle sohbet ederek onlara tavsiyelerde bulunan Vali Kolat her okula top ve kitap seti hediye etti. Okul ziyaretlerinin ardından Karayolları Müdürlüğü’nün şantiyesini ziyaret eden Vali Kolat, devam eden otoyol çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sulakyurt’un can özü olacak

Vali Ali Kolat, ziyaretlerine ilçeye adeta can özü olacak değere sahip Sulakyurt Barajı ile devam etti. Beraberindeki yetkililerle birlikte barajı gezen Vali Kolat, inşaatta son aşamaya gelindiğini ifade ederek tamamlanmasıyla birlikte 2 bin 600 hektar alanın sulanabileceğini söyledi. Barajın dolgu hacminin 1 milyon 151 bin metreküp olduğunu belirten Vali Kolat, inşaatın yüzde 93 aşamasına gelindiğini ve son rötuşların yapıldığını kaydetti.     

Önemli mesafeler alıyor

Ziyaretleri sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Kolat, Türkiye’nin önemli mesafeler kat ettiğini ifade ederek şunları söyledi: “Baraj sizlerin de gördüğü üzere çok iyi bir noktaya geldi. Artık son aşamaya geldik, sadece burada bir beton atımı söz konusu. İnşallah Mart-Nisan ayları içerisinde açılışı yapılacak. 2 bin 600 hektarlık bir alan sulanacak. Sulakyurt için fevkalade önemli bir çalışma. Süresinde de biten bir çalışma, gecikmedi. Ben bu anlamda ilgili firma yetkililerini ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum. Kırıkkale’miz ve Sulakyurt için özellikle de ülkemiz için bu tür çalışmalar son derece önemli. Türkiye önemli mesafeler alıyor. Görüyorsunuz yollarımız, barajlarımız… Diğer kurumlarımızın yaptıkları çalışmalarda son derece güzel. Hayırlı olsun.”



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu