Anahtar Kelimeler:

Şehit mezarını tahrip etmişler

Şehit mezarını tahrip etmişler

 “Diriye saygınız yok

ölüye bari sahip çıkın”

Büyük saygısızlık!

Kırıkkale Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Serkan Tunçbilek, Kırıkkale’deki mezarlıklarda yapılan tahribatlara karşı kalınan duyarsızlık ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Şehit mezarı için tepki

Konu hakkında yapılan açıklamada Tunçbilek “Belediyecilik demek halkın ortak paydalarına, değerlerine sahip çıkmak demektir. Kimseyi ayırt etmeden eşit bir şekilde hizmet etmektir” şeklinde konuştu. Tunçbilek “Bir mahalleye yaptığın hizmeti diğerine de yapmaktır. Her şeyden önce Şehrine sevdalı olmak gerek ve hizmet aşkıyla sorunlara çözüm üretmek gerek. Şunu belirtmek isteriz ki Kırıkkale Ülkü Ocakları Kırıkkale’nin sorunlarını çok yakından takip etmektedir ve bu sorunlara istişarelerle ve geleceği de düşünerek çözümler üretmektedir. Son olarak Kırıkkale Yenimahalle mezarlığındaki Şehidimize ait olan bir mezarın mermerinin tahrip edildiğini ve Kırıkkale’ye ve Kırıkkalelilere hiç yakışmayacak bir duruma geldiğini gördük” dedi.

Onları unutmadık

Tunçbilek “Şehitlerin mezarlarının başlarında Türk bayrağının olmamasını artık geçtik Kırıkkale Belediyesinden böyle bir beklentimiz olamaz da. Ancak hiç değilse mezarlara sahip çıkılmasını talep ediyoruz. Atalarımızın bir sözü var: Ölüsüne sahip çıkmayan dirisine de sahip çıkmaz. Kırıkkale Belediyesinin zaten dirilere dair yaptığı bir hizmet yoktur ancak mezarlarımıza lütfen sahip çıkılsın, korunsun, tahrip edilmesine müsaade edilmesin. Vatanı, bayrağı, milleti, dini ve manevi kutsalları için Şehid olan Şehitlerimizin mezarlarına sahip çıkmak ve onları unutmamak Türk ve Müslüman olarak borcumuzdur” diye konuştu.

Sahipsiz değiller

Tunçbilek, “Bakara suresi 154 ayette şöyle denilmektedir: Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. bu ayeti kerimeden çıkarılması gereken gerekli dersi en kısa sürede AKP’li yetkililer çıkarmalı ve gerekeni yapmalıdır. Kırıkkale Belediye Başkanlığını gerekli duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz. Kırıkkale Ülkü Ocakları Kırıkkale’nin her türlü sıkıntısını takip etmektedir ve bunlar için çözümler üretmektedir. Kırıkkale sahipsiz değildir” dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli