Anahtar Kelimeler:

Bu doğru mu sayın Rektör?

Bu doğru mu sayın Rektör?

Bina neden açılamıyor?

Rektör ne ile suçlanıyor?

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yaptırılan ancak açılamayan bina ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre TOKİ binanın parasını almadığı için teslim etmiyor.

22 milyon isteniyor

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından geçtiğimiz aylarda 2014 yılı içerisinde açılacağı duyurulan sağlık yerleşkesi hakkında dikkat çekici bir iddia gündeme getirildi. TOKİ tarafından yapılan sağlık yerleşkesinden dolayı 22 milyon alacağı olan TOKİ’nin alacağını almadan binayı teslim etmediği öne sürüldü. Binanın da bu yüzden açılamadığı ve hizmet veremediği ifade edildi. TOKİ’ye ödeme yapmayan üniversite binayı devralamadığı için bu yerleşkede açılması düşünülen Fizik Tedavi ve Yanık Merkezlerinin açılmadığı iddia ediliyor.

Bina çürüyor

İddiaya göre 40 milyon TL’ye mal olan sağlık yerleşkesi karşılığında Kırıkkale Üniversitesi, kampüs alanı içerisinden 18 milyon değerinde bir araziyi TOKİ’ye verdi. TOKİ’nin daha sonra bir inşaat şirketine sattığı bu arazi ile Üniversitenin borcu 22 milyon liraya düştü. Ancak üniversite bu 22 milyon TL’lik borcu TOKİ’ye ödemedi. TOKİ buna karşılık, sözleşme şartlarına uymadığı için sağlık yerleşkesini üniversiteye teslim etmedi. Kırıkkale Üniversitesinin ödemesi gereken parayı ödememesinden dolayı milyonlarca liraya mal olan dev yerleşke kaderine terk edilerek çürümeye bırakıldı.

Beceriksizlikle suçlanıyor

Rektör Ekrem Yıldız’ın bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. Bu olay ilk değil. Yıldız döneminde Topal Ahmet AŞ ile de benzer bir sorun yaşanmaya devam ediyor. Bir başka sorun da üniversite arazisinin içinde kalan Fuat Ersan’a ait fabrika ile ilgili yaşandı. Arsa sahipleri binalarını ne kullanabiliyor ne de parasını alabiliyor. Rektör Yıldız döneminde bu üç olay zaman zaman yerel basına haber konusu olmuştu. Rektörü bir çok kişi ve üniversite içinden yöneticiler beceriksizlikle suçluyor.

 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli