Anahtar Kelimeler:

Terminale Acil 112 açıldı

Terminale Acil 112 açıldı

 Açılış için tören gerçekleştirildi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehirlerarası terminalde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen tören ve dualarla hizmete açıldı.

Açılış töreni yapıldı

Terminalde düzenlenen açılışa Vali Ali Kolat, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Oğuz Cesur, Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, il Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, il müdürleri ve Sağlık Müdürlüğü ile Otogar temsilcileri katıldı. Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yaptığı konuşmada,"`Burada, ilimizin acil sağlık hizmetleri bünyesinde hizmet verecek olan 15. Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılışı ile motorize 112 ekibimizin hizmete sunumunu gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Bilgiler verildi

Bugün itibariyle ülkemiz genelinde başarıyla uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programıyla birlikte 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz, 23 adet tam donanımlı ambulansımız ve 270 deneyimli personelimizle birlikte bu hizmetimizi tamamen ücretsiz olarak vermekteyiz. Acil Sağlık Hizmetlerinde amacımız kaliteli etkili ve özverili sağlık hizmetlerini en hızlı bir şekilde vatandaşımıza ulaştırmaktır. Dünya Sağlık Örgütü Acil Sağlık Hizmetlerinde gelişmişlik kriterleri arasında şehir içi vakaya ilk on dakikada ulaşma oranını baz almışlardır. ilimizde ilk on dakikada vakaya ulaşım oranımız Avrupa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 98 olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca ekiplerimiz 2013 yılında toplam 21 bin 500 vakaya müdahale etmişlerdir" dedi.

Sağlıklı olalım

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise konuşmasında terminale kurulan acil hizmetlerinin isabetli bir tespit olduğunu belirtirken, ilin sağlık hizmetleri acısından bir dönüşüm yaşadığını söyledi. Kolat, "Üniversitemiz ve hastanelerimizin devreye girmesi, acil sağlık hizmetlerimizin son derece yaygınlaşması, sağlık yaşam merkezi gibi önemli sağlık merkezlerimizin devreye girmesi acısından hakikaten Kırıkkale önemli noktaya geldi. Bu noktaya gelişi de TUİK tarafından Türkiye de sağlık hizmetlerdi bakımından en iyi hizmet veren üçüncü il olma vasfını kazandı. Bunu arkadaşlarımız fazlasıyla hak ediyor arkadaşlarımız, Burası 43 ilin buradan gelip geçtiği bir bölge trafik ve trafik kazaları yönünden de hareketli bir bölge, o anlamda da sağlık hizmetleri önem kazanıyor. İnşallah Allah doktorsuz sağlıksız bırakmasın ama hastalığı da göstermesin Allah korusun sağlıklı bir toplum olmamızı diliyorum" diye konuştu.

 



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı