Anahtar Kelimeler:

Eğitime darbe vurdular

Eğitime darbe vurdular

Sarı sendika açıklaması

Türk Eğitim-sen Kırıkkale şube başkanı A. Yücel Karabacak’ın Müdür Yardımcılığı Görevlendirmesi hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Karabacak “eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelikle sarı sendikanın ve siyasi iktidarın tetikçileri eğitimin tecrübeli kadrolarını tasfiye ederek eğitim-öğretime büyük bir darbe vurmuştur” dedi.

Haksız uygulamalar

Karabacak “Elenen hiçbir kurum müdürünün veya okulun başarı ya da başarısızlığına bakmadılar. Bu tetikçilerin, bu emirerlerinin tek ölçüsü vardı. Siyasi ve sendikal yandaşlık!  Akabinde yapılan sözlü sınav uygulamasıyla kendi yan ve yandaşlarını, tetikçileri eli ile gerçekleştirdikleri tasfiye ve kıyım operasyonu neticesinde boşalttıkları koltuklara oturttular.  Bugün ise aynı filmi müdür yardımcılarının görevlendirilmesi sürecinde izliyoruz.Aldığımız duyumlar göstermektedir ki Milli Eğitimi Milli Eğitim Müdürü yönetmemektedir.Böylelikle şartları tutup müdür yardımcısı olmak isteyen yüzlerce kişinin de başvuru hakkının önüne geçilmek istenmektedir.Duyurunun olmaması dahi şeffaf,açık,adil  bir uygulamadan ziyade yine haksız ve usulsüz kapalı ve kaçak bir uygulamanın olacağını göstermektedir” şeklinde konuştu.

Vahim bir durum

Karabacak “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelikliğin “Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme” başlıklı MADDE 23 – (1) fıkrada “Müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumlarına, görevlendirilecekleri tarih itibarıyla 5 ve 7 nci maddelerde belirtilen şartları taşıyor olmaları kaydıyla, görevlendirme yapılacak eğitim kurumunda veya eğitim kurumunun bulunduğu ilçe ve ildeki eğitim kurumlarında halen yönetici veya öğretmen olarak görev yapanlar arasından, eğitim kurumu müdürünün inhası ve il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirilir” dedi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu