Anahtar Kelimeler:

Eğlence mekânlarında denetim

Eğlence mekânlarında denetim

 Mekanlar denetlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Merkez ve Yahşihan’da faaliyet gösteren özellikle alkollü restoranlar ve eğlence mekânlarında, denetimler yapıldı.

Uyarıda bulundular

Gece yapılan denetimlerde işyerlerinin işletme kayıt belgeleri ve hijyen kontrolleri yapıldı. Denetimlerde eksiklikleri bulunan işletmelere gerekli ikazlarda bulunuldu. Mevzuata uyulmadığı takdirde yasal işlemlerin uygulanacağı işletme sahiplerine bildirildi. Denetlemeler hakkında açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, “Tüketicilerimizin sağlıklı ürünler tüketmesi amacıyla gıda denetimlerini gece ve hafta sonları da yapıyoruz.  Tüketicilerimizin sağlığını etkileyen, yasal prosedürlere uymayan işletmelere gerekli uyarı ve cezai müeyyideler uygulanıyor“ diye konuştu

Şikayetler değerlendiriliyor 

Kırbaş, “İl Müdürlüğümüzce 2014 yılında il genelinde toplam olarak 2082 denetim yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 2013 yılına göre %24 artış sağlanmıştır. 64 adet numune alınmış olup 63 işletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında toplam 257 450 TL idari para cezası uygulanmıştır. Alo 174 Gıda Hattına 308 adet ihbar ve şikayet  gelmiş olup bu şikayetler hakkında yerinde denetimler yapılarak ilgililere cevap verildi.  2014 yılında 15 adet gıda kaynaklı zehirlenme oldu” şeklinde konuştu. Yahşihan’da yapılan gece denetimine İl Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İlker Demirci’de eşlik etti.  Kırıkkale şehir merkezinde yapılan bazı gece denetimlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerinden de destek alındı.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı