Anahtar Kelimeler:

Alemlere rahmet” olarak geldi

Alemlere  rahmet” olarak geldi

 Mevlid Kandili mesajı   

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek Mevlit kandili dolayısıyla açıklama yaptı. Gerek yaptığı açıklamada, 2 Ocak Cuma günün Mevlit kandili olduğunu ifade eden Gerek, Mevlid “doğum”, kandil ise “aydınlık” demek olduğunu söyledi.

Mevlid kandili açıklaması

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek Mevlit kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, “ 2 Ocak 2015 Cuma günü mübarek Mevlit Kandilidir. Mevlid “doğum”, kandil ise “aydınlık” demektir. Mevlid Kandili Sevgili Peygamberimizin doğumu ile dünyayı aydınlatması anlamına gelmektedir. Zira, Yüce Rabbimiz Sevgili Peygamberimizi bütün âlemlere “rahmet olarak” (enbiya suresi, ayet 107) göndermiştir.  Malum olduğu üzere sevgili Peygamberimiz Miladi 571 yılında Rebiülevvel ayının 12. Gecesi Mekke’de dünyayı şereflendirmiştir. Efendimizin doğumu, öteden beri müminin gönüllerinde mutluluk, yüzlerde sevinç ve lisanda ise;  Dizeleriyle tezahür etmiştir. Bundan dolayı, Sevgili Peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır” diye konuştu

Güçlüklere karşı sabır

Gerek, “Sevgili Peygamberimiz; İnsanlığın yaratılış gayesini unuttuğu, insani erdemlerden uzaklaştığı, cehalet ve zulmün karanlığının ortalığı kapladığı bir dönemde Mekke ufkundan kainata bir güneş olup doğmuştu. Yüce Rabbimiz Peygamber Efendimizi “Bir müjdeci, bir şahit, bir uyarıcı, Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil” (Ahzab Suresi,ayet45-46) olarak göndermişti.  O, bir melek olmadığı gibi, sıradan bir beşer de değildi. Yüce Mevla’dan vahyi alan, insanlara anlatıp öğretmiştir.” şeklinde konuştu.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli