Anahtar Kelimeler:

Arslan Rektör adayı mı?

Arslan Rektör adayı mı?

 Neden bu kadar sık geliyor?

Sanayi Bakanlığı Müsteşarı olan ve Kırıkkale Üniversitesi eski akademisyeni olarak bilinen Ersan Arslan’ın her fırsatta Kırıkkale’ye gelmesi ve üniversiteye uğraması kafalarda rektörlük seçimleri ile ilgili soru işaretleri oluşturmaya başladı.

Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan’ın Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü için aday olacağı konuşuluyor. Birkaç yıl önce Kırıkkale Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan ve şu anda Profesörlük ünvanını almış bulunan Ersan Arslan’ın Kırıkkale’ye sık gelmesi ve her gelişinde de geçerken(!) üniversiteye uğraması dikkat çekmeye başladı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız’ın görev süresi iki yıl sonra dolacak. İkinci kez seçildiği için tekrar aday olamayacak. Bu yüzden Arslan’ın gözünü Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne diktiği konuşuluyor.

Pozitif bakılıyor

Şehre her gelişinde ya giderken ya da gelirken üniversiteye uğradığı bildirilen Arslan’ın akademik çevreler ile rektörlük seçimleri konusunda çalışma yapmaya başladığı ileri sürülüyor. Aslında bir çok kesim Arslan’ın adaylığına da sıcak bakıyor. Kırıkkale’de görev yaptığı süre içinde çok pozitif işlere imza atan, Beşinci Mevsim İsimli Yardım Derneği’ni kurarak, yardımların kurumsal olarak yapılmasını sağlayan Arslan’ın aday olmasını üniversite içindeki bir çok çevre olumlu karşılıyor. Hatta Arslan’ın Yıldız döneminde stabil bir hale gelen üniversitenin sıçrama yapabileceği konuşuluyor.

Yıldız’a tepki büyük

Şu günlerde üniversite zaten akademisyen istifaları ile çalkalanıyor. Bir çok akademisyen, özellikle Tıp Fakültesi akademisyenleri üniversiteyi terk ediyor. 30’a yakın akademisyenin geçen yıl üniversiteden ayrıldığı konuşuluyor. Sebebi ise Rektörlüğün uygulamalarının benimsenememiş olunması. Rektör Yıldız’a tepki çok büyük. Üniversite içinde ve akademik çevrelerde Rektör Yıldız, pasif ve üniversiteye katkı sağlayamayan biri olarak görülüyor. Tam da bu dönemde Ersan Arslan’ın aday olacak olması da umut dalı olarak görülüyor.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli