Anahtar Kelimeler:

Eski-yeni hepsi var!

Eski-yeni hepsi var!

 AK Parti’de kimler yok ki?

Çok özel bir seçim analizi

Bu yıl yapılacak olan genel seçimlerde adayı en çok olan parti yine AK Parti olacak gibi görünüyor. Çünkü partide eski-yeni kim varsa hepsi aday adayı!

Sadece Atalay yok

Genel seçim için epey bir zaman olmasına rağmen, AK Parti’de seçim hareketliliği başlıyor. Önemli toplantılar ve hafta sonları bir çok aday adayı şehre gelerek ziyaretlerde bulunuyorlar. Bu dönem adayı en fazla olması beklenen parti AK Parti olacak gibi görünüyor. Partide eski ve yeni kim varsa tamamı aday adayı. Aday adayı olmayan tek bir kişi var o da Beşir Atalay. Sebebi ise üç dönem kuralı. Eğer bu kural bozulursa Atalay’da Kırıkkale’den aday olacak. Peki partide kimler aday adayı? İşte cevabı:

İşte o isimler

AK Parti’de eski vekillerden Murat Yılmaz, Turan Kıratlı ve Mustafa Özbayrak aday adayı. Mevcut vekillerden ise Ramazan Can ve Oğuz Kaan Köksal aday adayı. Daha önce ismi gündeme gelen ancak aday olamayanlar da var. Onlar da şunlar: Nuh Dağdelen, Orhan Aytekin, Regayip Kurtoğlu, Osman Acar, Mevlüt Ünlü. İsmi ilk kez vekil adaylığı için geçenler de var. Bunlar ise Şerafettin Atalay, Ergün Tekin, Mehmet Öncel, Esra Yılmaz, Mehmet Demir ve Veli Korkmaz.

Atalay ne yapar?

Birkaç ay önce Atalay’ın Şerafettin Atalay ve Veli Korkmaz’ı aday yapacağı konuşuluyordu. Ancak şimdi ise bazı kesimler tek bir isme referans olacak diyorlar. Atalay ve Korkmaz arasında tercih yapacağını söyleyenler var. Fakat bazı çevreler ise Beşir Atalay’ın aday belirleme komitesinde yer almadığı ve dolayısıyla bu konuda etkisinin olmayacağı ileri sürülüyor. Komitenin ise 7 kişiden oluştuğu ve Süleyman Soylu başkanlığındaki bir ekip olduğu belirtiliyor. Komitedeki en önemli isimler ise Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım.

Esra Yılmaz iddiası

Şehirde bazı söylentiler ve gelişmeler de var. Örneğin Mehmet Demir’in erkenden bürosunu açmış ve çalışmaya başlamış olması. Demir, adaylık için güçlü bir isim olarak görülüyor. Çünkü Kırşehir ve Yozgat oylarını toparlayacak isim olarak görülüyor. Üçüncü sırada olsa bile bu oyları toparlayacağı ileri sürülüyor. Ergün Tekin’in güçlü temasları olduğu konuşuluyor. Esra Yılmaz’ın ise “ben kesin adayım” dediği ve garantiyi de Emine Erdoğan’dan aldığı öne sürülüyor. İl Teşkilatı ve Belediye’nin ise Şerafettin Atalay’a referans olacağı konuşuluyor.

MHP tabanı çalışması

Bu arada, partinin bu dönem çok güçlü görünen MHP tabanı için de hazırlık yaptığı öne sürülüyor. Özellikle yolsuzluk iddiaları ve çözüm süreci konusunda dinamik açıklamaları olan MHP’ye karşı MHP tabanını etkilemek için istihdam konusunda çalışmalar yürütüleceği gelen bilgiler arasında. Bu amaçla parti içinde genel merkezin talimatıyla Kırıkkale gibi milliyetçiliği güçlü iller için bir rapor hazırlanması istendiği de belirtiliyor. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli