Anahtar Kelimeler:

Bin 359 kişiye kanser taraması yapıldı

Bin 359 kişiye kanser taraması yapıldı

 KETEM sıkı çalışıyor

Vali Ali Kolat`ın eşi İlksen Kolat, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Kanser Erken Tanı ve Eğitim Merkezi`ni (KETEM) ziyaret etti.

Kolat KETEM’i ziyaret etti

KETEM hakkında bilgi veren yetkililer, KETEM polikliniğinde 1359 hasta ücretsiz kanser taraması için başvururken sigara bırakma Polikliniğinde 46 hasta da sigara bırakmak için uzman kişilerden hizmet verdiğini belirttiler. Kırıkkale Halk Sağlığı bünyesinde hizmet veren Kırıkkale Sağlıklı Yaşam Merkezi, aktif olarak çalışmaya Ağustos 2013 tarihinde Başladığını ifade eden KETEM yetkilileri, “Sağlıklı Yaşam Merkezinde 2 hekim, 2 diyetisyen, 2 psikolog, 1 sosyal çalışmacı ve diğer sağlık personeli ile birlikte toplam 28 kişi görev yapmaktadır.  Yaşam Merkezindeki tüm hizmetler ücretsizdir. Ağustos ayından itibaren KETEM polikliniğinde 1359 hasta ücretsiz kanser taraması için başvururken sigara bırakma Polikliniğinde 46 hasta da sigara bırakmak için uzman kişilerden hizmet almıştır. Psikologlar tarafından 300 danışmanlık hizmeti verilmiştir. Sosyal çalışmacı, çiftler ve aile yaşantıları ve ilişkileri konusunda 24 görüşme yaparken, 226 kadın aile planlaması hizmetinden yararlanmıştır. 92 kadına gebelik sınıfında eğitim verilerek sertifika verilmiştir” dediler.

Danışma hizmeti

Kırıkkale Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında Sağlıklı Yaşam Merkezi, Evlilik Öncesi Danışmanlık Biriminde evlenecek tüm çitlere nikah öncesinde danışmanlık hizmeti verilmesi konusunda protokol imzalandığını belirten yetkililer, şu ana kadar 70 çifte evlilik öncesi danışma hizmeti verildiğini söylediler. Ziyaret kapsamında KETEM de verilen hizmetler yerinde incelendi. KETEM in uzman doktor kadrosu tarafından Kolat ve beraberindeki misafirlere kanserde erken teşhisin önemi, kanserden korunma yolları tetkik ve tarama yöntemlerini anlatan sunum yapıldı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı