Anahtar Kelimeler:

Dolandırıcılardan ilginç yöntem

Dolandırıcılardan ilginç yöntem

 Altınları ve umutları çalındı!

Kırıkkale’de iki kadın dolandırıcı, girdiği evde bedensel engelli bir kadının altınları ile birlikte umutlarını da çaldılar.

8 bin TL çaldılar

Karşıyaka Mahallesi Pınar Caddesinde tek katlı yıkık bir evde hayatını idame ettirmeye çalışan Doğan ailesi, 2 kadın tarafından hipnoz edilerek dolandırıldı. Dolandırıcıların her isteğini yerine getiren aile dişinden tırnağından artırdığı yaklaşık 8 bin 500 lira değerindeki altınlarla beraber umutlarını da çaldırdı. Aile, altınlar çalınmasaydı hem evin engelli hanımı Ayşe Doğan’ın kırılan akülü tekerlekli sandalyesini, hem de yıkılan evlerini tamir ettirecekti. Günübirlik işlerde çalışarak evinin geçimini sürdüren aile reisi Yusuf Doğan, tüm birikimlerinin çalınan altınların olduğunu dile getirdi.

BİZİ BÜYÜLEDİLER

Evde gelini ile birlikte otururken tanımadıkları 2 kadının birden içeri girdiğini ve kendilerini lafa tutarak dolandırdıklarını anlatan Ayşe Doğan, her şeyin kısa bir sürede olup bittiğini hiçbir şey anlayamadıklarını söyledi. “Sanki bizi büyülediler” diyen Doğan başından geçenleri şöyle aktardı: “Gelinimle evde oturuyorduk. Kapı çaldı içeri 2 kadın girdi. Birkaç tane küp şeker istediklerini, şekerleri dualayıp evimizi bereketlendireceklerini söyledi. Biz böyle bir şeyi kabul etmedik ama lafla bizi kandırdılar. Sanki bizi büyülediler. Gelinimden altınları istemişler, hiçbir şeyin farkında olmadık. Dışarı 40 taş toplamaya gidiyoruz diyerek kaçarak uzaklaştılar” dedi.

Polis olaya el koydu

Bu ilginç olay polise yansırken, polis dolandırılan aile fertlerinin ifadesini aldı. Dolandırıcıların eşgali de belirlenmeye çalışıldı. Olayla ilgili çalışma ve araştırmanın sürdüğü bildirildi. Dolandırılan aile neye uğradığını şaşırmış durumda. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı