Anahtar Kelimeler:

Bir milyar TL'lik yatırım yapıldı”

 Bir milyar TL

 Atalay böyle diyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay 2014 yılı içerisinde Kırıkkale’de yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Atalay Kırıkkale’de sadece kamu yatırımı olarak 1 milyar 678 milyon TL yatırım yapıldığını, yatırımların süreceğini söyledi. Atalay MPT hakkında ise MKE’de üretimin devam edeceğini ve konunun takipçisi olduklarını belirtti.

Partide açıklama yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay AK Parti il binasında basın mensupları ve il yönetimi ile bir araya gelerek 2014 yılı içerisinde yapılan kamu ve özel sektör yatırımları hakkında bilgi verdi. Atalay üç Milletvekili olarak seçildikleri günden itibaren Kırıkkale için hizmet ettiklerini ve birçok alanda yeni yatırımlar yaptığını söyledi. Seçimin ardından Kırıkkale için Güç Birliği Platformu kurulduğunu belirten Atalay, “Bu platformda Kırıkkale’nin oda başkanları ilçe belediye başkanı ve birçok kesim katılıyor.  2002 yılından beri AK Parti ile Kırıkkale’nin şehirleşme yılı oldu.

Önemli meseleler tartışıldı

Bu yıldan itibaren Kırıkkale’de birçok yatırımlar yapıldı. Bu dönemde Kırıkkale için farklı bir çalışma daha planlı bir şekilde çalıştık.  Kendi meselelerini paylaşan tartışan bir dönem olmamıştı. Biz güç birliği ile bunu başlattık. Kırıkkale’de kamu yöneticileri başta olmak üzere STK başkanları özel sektör gibi alanlar katılarak bütün sorunları burada tartıştık. Şehre bütünü ile baktık. Gereksiz tartışmaların yapılmadığı küçük meseleler büyük mesele olmak yerine önemli meseleleri tartıştık. Ortak bir şekilde neler yapılabilir onun çabasında olduk. Şehir eşrafı şehrin meselelerini paylaşan platform oldu” dedi.

MKE ile anlaşma

Parti içerisinde iyi bir birlik bütünlük olduğunu ifade eden Atalay, “Bu birliği hep birlikte sağladık Vekiller arasında ve her birim ile ve hiçbir sorunumuz yok. Birlik bütünlük içinde çalışmalar yapılıyor. Bütün il müdürleri dikkatli bir çalışma içerisinde.  Güç birliğinde hizmetlerini anlattılar. Bu sayede müdürler kendini sınavda gördü. Bürokrasi kesiminde huzurlu bir dönem geçirdik. MKE ilimizle bizim dönemimizde bütünleşti. MKE yönetimi bu dönem bizle yakın çalıştı. Şehirle ilgili yapa bileceği fedakarlığı yaptı. Başbakanımızla ilgili bakanlarla bunları konuştuk ve bu görüşmelerle şehir MKE ile bütünleşti. İlimizin Valisi MKE’nin yönetim kurulu üyesi oldu. Toplantılara katılıp şehrimizle ilgili sorunları dile getirmekte. MKE’nin yatırımları ve genel olarak katkı sundu” şeklinde konuştu.

Yatırım miktarı açıklaması

Bütün alanlarda önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Atalay, “2014 yılında kamu yatırımları olarak 1 milyar 678 milyon TL hizmete açılan okul, hastane ve bir çok birimler bu alanların içinde. Sağlık alanında en iyi dönemi yaşıyoruz. Eğitim alanında iyi illerden biriyiz. Başarı olarak eğitimde ilk 10’a giriyoruz. Yeni imam hatip lise yapıldı.  Aile bakanlığının yeni bir uygulaması var ASTEP proje kapmasında her aileye bir danışman gibi bir uygulama olacak pilot bölgede Kırıkkale seçildi.  Önümüzdeki günlerde bu uygulama başlayacak ve daha birçok çalışma göreceğiz” diye konuştu.

İhtisas OSB bir ilk!

Kırıkkale teşvik bölgesinde en önemli teşviki aldığını açıklayan Atalay, “Özel sektöre yatırımları ile ilgili ve en önemli unsur teşvik olarak en iyi teşviki alıyoruz. Özel sektör için bu önemli bu teşvikler yatırım çekmedi gibi görünüyor ama OSB içinde ve dışında yatırım gelmesinde sonuçları alacağız. En önemlisi Silah Organize İhtisas Sanayidir. Birkaç hafta öce temelini attık. Türkiye’de bu ilktir. MKE’nin şehre katkısından biri bu olmuştur. Alt yapı hızlı bir şekilde yapılıyor. Kırıkkale Kırşehir Kayseri karayolu üzerinde OSB devam ediyor, 65 parsel olacak ihtiyaç olursa devam edilecek. Kırıkkale’nin bundan sonra gelişmesinde motor görevi görecek. Şimdiden birçok başvuru var ama parsel dağıtımına geçilmedi” dedi.

Konak açıklaması

Genel Başkan yardımcısı Atalay, “OSB’nin ödeneği artırılıyor ve Temmuz ayında OSB’nin alt yapısı tamamlanacak. Buraya Türkiye Genelinde yatırım yapılacak.  Kırıkkale Valilik konağı yüzde 70 tamamlandı. Bunun projesini İçişleri Bakanlığım dönemimde kabul etmiştik. Şuan hızla ilerliyor. Zamanında bitecek ve Temmuz ayında teslim alınması bekleniyor. Bu yapı muhteşem bir yapı özel bir proje. Kırıkkale’ye il kimliği verecek projelerden birisi. Çevre düzenlemesi çok güzel olacak. Kırıkkale farklı il olarak algılanacak. Yeni Valilik Konağı önündeki alanları iptal ettirdik ve hastanenin yeri hükümet konağına verildi. Orası yıkılarak bahçe olacak.

Nur Camii açıklaması

Nur Camii Şubat sonunda bitiyor ve Mart ayı içerisinde açılışını yapmayı planlıyoruz ve valilik konağı yıkılacak ve geniş bir meydan olmuş olacak. Yeni bir karar ile MKE lojmanları Millet Caddesi üzerinde bulunan lojmanları var. Misafirhane tek katlı olan yerler MKE ve Belediye iş birliği ile yıkım kararı çıktı. Anlaşma sağlandı ve Başbakanlık onayı çıktı yazısı yazıldı ve bütün bu alanlar belediyeye geçti. Belediye oralarda imar uygulaması yapacak. Ve uygulamalar ile daha modern bir alan yapılacak. MKE’ye bugün ki lojman kadar yine lojman verilecek ve daha güzel bir görünüm olacak” diye konuştu.

Hepsi benim ezberimde

Atalay, “Tren yolu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Hızlı tren çalışması devam ediyor. Elmadağ’da çalışmalar devam ediyor. Kırıkkale istasyonu beli oldu. Yahşihan tepesi ve üniversite oradan havadan geçecek. Bütün bunlar tartışıldı kampüs içerisinden geçmesine izin vermedik. Ama teknik bilgileri aldıktan sonra kabul ettik. Şehir içinden geçen Tren yolu çalışmaları şehir dışına alınması mutabık kaldık. Geçişler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Nisan ayı itibaren orijinal köprüler olacak. Belediye il genel her alanda çalışmalarla verimli bir çalışma olmuştur. Meseleler her zaman önümüzde ve takibimizde olmuştur. Bu projelerin hepsi benim ezberimdedir. Hepimiz takiplerini yapıyoruz. Bunlar geriden takip değil hamdolsun iyi bir dönem oldu” dedi.

Üretileceği kadar üretilecek!

MPT hakkında da açıklama yapan Atalay, “MPT için MKE bilgi verdi. Tüfek için bir karar yok hiç bir yere verilmeyecek. Yeni bir proje var. Yeni bir tür piyade Tüfeği projesi var.  Bunun da Kırıkkale’de büyük bir kısmı üretilecek. Ama bunun içinde bir karar yok. Burada üretilebileceği kadar burada üretilecek, 20 binin altına düşmeyecek. Bu konu bizim takibimizde. Sendika başkanı bizim hemşerimiz, onunla da paylaştık ve görüştük. MKE, Sendika, biz  konuyu biliyoruz. Burada üretilebileceği kadar üretim yapılacak. Burada üretileceği kadar üretim yapılacak” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu