Anahtar Kelimeler:

Onlar da bordro yaktılar

Onlar da bordro yaktılar

 Bir tepki daha!

Eğitim Sen il Temsilciliği üyeleri, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirerek bordrolarını yaktı. Eğitim Sen İl Temsilcisi Yüksel Şahin yaktıkları bordoları göstererek “Bu bordrolar aynı zamanda yandaş Konfederasyonun Hükümetle imzaladığı satış sözleşmesinin yansıdığı en net belgelerdir” ifadesini kullandı.

Tepki eylemi

Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen üyeleri memur maaşlarına yapılan zamları protesto ettiler. Eğitim Sen İl Temsilcisi Yüksel Şahin yaptığı yazılı basın açıklamasında hesap bilmez, hak gözetmez, mücadele etmekten aciz, memurun yerine sahibinin sesi olanların imzaladığı toplu sözleşmenin, memurların iki yılını çaldığını ifade ederek “Memurların ve emeklilerin koskoca 2 yılı resmen çalınmıştır. Kelime oyunları yaparak kamu çalışanlarını kimse kandırmaya ve aldatmaya kalkmamalıdır.  Bugün ellerimizde yoksulluğun, açlığın ve sömürünün belgesi olan bordrolarımızla alanlardayız. Bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Bu bordrolar aynı zamanda yandaş Konfederasyonun Hükümetle imzaladığı satış sözleşmesinin yansıdığı en net belgelerdir” dedi.

Altın tepside sundular

Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan satış sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları reddettiklerini, AKP ve yandaş sendikanın kamu emekçilerini sadaka ile kandıramayacağını artık anlaması gerektiğini belirti. Şahin, “Toplu sözleşme adı altında kurulan tezgâhı deşifre etmeye devam edeceğiz, tezgâhı başlarına yıkacağız. Gizli toplantı ve hilelerle hak ve çıkarlarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Sadece çalışan kamu emekçilerinin değil emeklilerin de iradesi anlaşmalı yasal değişiklikle yandaş konfederasyona altın tepside sunulmuştur.

Haraç mezat satmış!

Aileleriyle birlikte milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir sürecin kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarına yönelik beklentilerine uygun biçimde çoğulcu ve katılımcı biçimde işletilmesi bir yana yandaş konfederasyon başkanıyla kapalı kapılar ardında yangından mal kaçırırcasına sürdürüldüğünün en somut kanıtı 2013 toplu sözleşme görüşmeleri olmuştur. Yasal olarak bir aylık süre olmasına rağmen görüşmelerin yedinci gününde ve bayram arifesinde masanın tarafları olan konfederasyonlara haber bile verilmeden Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Satış sözleşmesiyle toplu görüşmelerin bile gerisinde kalan, enflasyonun altında bir zam oranıyla milyonlarca kamu emekçisi zarara uğratılmıştır. Ekonomik açıdan bu sefalet belgelerinin ortaya çıkmasına neden olan 2013 TİS görüşmelerinde kamu emekçilerinin sosyal, demokratik ve özlük haklarına ilişkin hiçbir konu görüşülmeden sonlandırılmıştır. Yandaş konfederasyonun başkanı kendi bireysel ikbali için milyonlarca kamu emekçisinin hak ve çıkarlarını karanlık dehlizlerde haraç mezat satmıştır” ifadesini kullandı.

Bodroları yaktılar

Basın açıklamasının ardından Şahin ve Eğitim Sen üyeleri “Bugün burada rutin bir eylemi gerçekleştirmek için değil isyanımızı haykırmak için toplandık. Bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz” ifadesini kullanarak maaş bordolarını yaktılar.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı