Anahtar Kelimeler:

Kapasite neden düşüyor?

Kapasite neden düşüyor?

 Kapasite oranı yüzde 40!

Bu doğru mu beyler?

Kırıkkale sağlıkta bölge hastanesi olacaktı ama gelişmeler hiç iç açıcı değil. Hastanelerde eskiden kapasite oranı yüzde 95 civarında iken şimdi bu oranın yüzde 40’a kadar düştüğü ileri sürülüyor.

Kapasite düşüyor

Kırıkkale sağlık alanında gerilemeyi istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Sağlık alanında yeni hastane ile birlikte Kırıkkale’nin bölgeye sağlık hizmeti vereceği ve bölge hastanesi olacağı ileri sürülmüştü. Ancak hastane tamamlandı fakat sağlık alanında bölge hastanesi olmak şöyle dursun, büyük bir gerilemenin yaşandığı öne sürülüyor. Hastane içinden verilen bilgilerde daha önce sağlık alanında kapasite kullanımının yüzde 95 oranında iken şu anda bu oranın yüzde 40’lara kadar gerilediği belirtiliyor.

İş ortamı bozuldu

Bunun başlıca sebebinin hastanede doktor yetersizliği olduğu vurgulanıyor. Ayrıca Genel Sekreterlik uygulaması ile verimli bir çalışma ortamı sağlanamadığı ifade ediliyor. Hastanelerde genel sekreterlik uygulaması ile adam kayırmacılığı, yandaş korumacılığı ve bu yüzden de iktidara yakın isimlerin idareci konumuna getirildiği hatırlatılıyor. Bunun da liyakate göre yapılmadığı için hastanede çalışma ortamını ve iş barışını olumsuz etkilediği ve hekimlerin kaçıp gittiği kaydediliyor.

Soruna çare değil

Bu ve benzeri bir çok sebep yüzünden hastanelerde hekim kalmadığı, gelenlerin kısa bir süre sonra durumu görerek geri gittiği bildiriliyor. Şu anda başta YİH olmak üzere TIP ve diğer sağlık kuruluşlarında büyük oranda hekim açığı bulunuyor. Sıkıntılar yüzünden TIP’dan 30’a yakın doktor ve akademisyenin gitmek zorunda kaldığı biliniyor. YİH’de ise sorun biliniyor ve çözüm olarak yeni bir görevlendirme biçimine gidildi. Ancak bunun soruna çare olmayacağı söyleniyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu