Anahtar Kelimeler:

SP sahaya iniyor!

SP sahaya iniyor!

 Vurgun bilgi verdi

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen Halkla Kucaklaşma Programı öncesinde Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun gündeme dair açıklamalarda bulundu. Vurgun, “Üç günlük program çerçevesinde bütün illerde değişik halk kesimleriyle buluşup Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ziyaret edeceğiz” dedi.

Açıklamada bulundu

Faruk Vurgun yaptığı açıklamada “Yapılacak olan Kanaat Önderleri, STK, Esnaf, Mahalle Ziyaretleri ile halkımızla bire bir görüşme, sorunları yerinde dinleme, halkın nabzını tutma, halkın beklentilerini bir kez daha tespit etme ve bunların çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunarak son derece önemli bir çalışma yapacağız. Beş ay sonra Genel Seçimler yapılacaktır. Her seçim önemlidir, bu seçim çok daha önemlidir. Saadet Partimiz bu seçimlere verdiği önem sebebiyle şimdiden halkla buluşmaya başlamıştır. Programın ilk gününde yapmakta olduğumuz Basın Toplantısı ile ülkemizde, bölgemizde ve dünyada meydana gelen sosyal, siyasal ve ekonomik olayları Saadet Partimiz açısından değerlendireceğiz.  Gündemdeki en sıcak konu; Paris’te geçtiğimiz hafta bir dergiye yapılan saldırı sonucu dergide çalıştığı söylenen 12 kişi hayatını kaybetmiştir. Saldırgan oldukları iddia edilen 2 kişi yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirildi” dedi.

Aynı safta yürüdü

Vurgun “Saadet Partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğunun da tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır. Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldürülürken ses çıkarılmazken sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı bu olayı telin için Paris’te bir çok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Türkiye’den de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bu programa katıldı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı safta yürüdü” diye konuştu.

Ahlaki tahribat

Vurgun “12 yıllık iktidar döneminde olumlu icraatlar olarak algılanan Anayasa Referandumu, Askeri  Vesayeti kaldırmaya yönelik adımlar, darbe ve darbecilerle mücadele sürecinde dün büyük başarı diye yapılanların bugün nasıl değiştirildiğini ibretle izliyoruz. Yollar, hastaneler, havalimanları, hızlı tren, sağlık hizmetlerindeki yenilikler, TOKİ vasıtasıyla ev sahibi olma, vb. bunlar gündelik hayatı kolaylaştıran icraatlardır. “Biz yol yaptık, kalkındık.” diyorlar. Yol yapmakla kalkınma olmaz. Kalkınma ancak Sanayileşme ve Teknolojide yapılacak hamle ile olur. Dünya çapında marka olmuş firmalara sahip olmakla, yerli otomobilini, yerli uçağını, tankını yapmakla, bilişim teknolojisinde dünya ile yarışla olur. Kısacası üretimle, üretimi artırmakla olur. “Osmanlıcayı mecburi ders haline getirdik.” diye övünüyorlar. Bu proje Saadet Partisinindir. Pekala, siz 12 yıl içerisinde Osmanlıcayı öğretecek kaç öğretmen yetiştirdiniz? “AB bir medeniyet projesidir.” diyerek AB’ye teslim oldular. Bütün Ahlaki tahribat ve saymaktan hicap duyduğumuz değişiklikler bu başlık altında yapılmaktadır. Bu düzenlemeler bizim inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle bağdaşmayan, toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır” dedi.

SP’nin çözüm önerileri

Vurgun “Ahlaki ve Manevi değerler, eğitimin her kademesinde ele alınmalıdır. Sanayi ve Kalkınma hamlesi başlatılmalıdır. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanmalıdır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomik düzene geçilmelidir. Devlet-Millet kaynaşması sağlanmalıdır. Kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir. “Herkese Refah” anlayışıyla ülkenin imkanlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanmalıdır. Bütün çalışanlara, işçiye, memura, emekliye, engelliye insanca yaşama imkanı sağlanmalıdır.  Şahsiyetli Dış Politika, Lider Ülke Türkiye ideali ile bağımsız politika uygulanmalıdır. Bunun için güçlü ekonomiye sahip olmamız gerekir. Ülkemizde Huzur, Barış ve Kardeşliğin, Yeryüzünde Hak ve Adalete dayalı Yeni Bir Dünyanın kurulması gerekir. Milli Görüş iktidar ortağı olduğu bütün dönemlerde bu alanlarda en başarılı icraatları gerçekleştirmiştir. Biz yine geleceğiz, aynı başarıları yine göstereceğiz. Biz inanıyoruz ki bütün vatandaşlarımız çok daha güzel bir Türkiye’de yaşama hakkına sahiptir ve inşallah Saadet Partisi iktidarında buna kavuşacaktır” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı