Anahtar Kelimeler:

Hidrokale destek bekliyor

Hidrokale destek bekliyor

 Kırıkkale’den destek istiyorlar!

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencelerinin oluşturduğu hidrojenli araç ekibi Hidrokale, almış oldukları derecelerin ardından üretime geçmek ve çeşitli dereceler elde etmek için Kırıkkaleli işadamı, esnaflar ve kamu kurum yetkililerinden destek bekliyor.

Destek istediler

Çalışmayı yürüten ekip proje konuyla ilgili olarak bilgi verdi. Ekip üyeleri, Hidrokale’nin 2015 yılı için ise hedefleri daha da büyük olacağını, tasarımı bitirilen ve imalat aşamasında olan 3. aracın üretimine başlayan ekibin maddi imkanlar hususunda desteğini Kırıkkale’den ve tüm Türkiye’den beklediği açıklandı. Açıklamada ayrıca, Hidrokale’nin yeni hedefleri arasında 2015’in Mayıs ayındaki Shell Eco-Marathon Europe da ilk 5’e girmek ve Türkiye’de 2015 Ağustos’ta düzenlenecek TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında da 1. olmak olduğu vurgulandı.

Devrim niteliğinde olacak!

Yapılan açıklamada “Yaptığımız bu iki Hidromobil hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; araçların en önemli özelliği hidrojen gazıyla çalışması ve  egzoz çıktısı olarak ta su çıkarmasıdır yani bu araçlar çevreyle tamamen uyum içerisindedirler. Egzoz gazının zararlı etkileri yani karbonmonoksit gibi zehirli gazlar yoktur. Tüketim değerleri düşük olan bu araçlar 1 lt benzine denk gelen enerjiyle 400 km yol alabiliyorlar, Hidrojen depolanabilirliği konusunda dünyada çok büyük yatırım yapan ülkeler Hidrojeni depoladıkları sürece, oldukça düşük olan tüketimi sayesinde ve çevrecil olmaları sebebinden 21. yüzyılın devrim niteliğinde ki araçları olacaklardır.

6 ekip çalıştı ve üretti

Ülke gençleri olarak bizde bu alanda ülkeye katma değer sağlamak amacıyla bu tür faaliyetleri her zaman yürüteceğiz. Aracın karoserini tamamen mekanik ekip üretmiştir karbonfiber şase olma özelliğini taşıyan ikinci aracımız da  kullanılan aracın kontrol devresi, motor sürücüsü, aracın ön takımı yani elektronik ekipmanlar ve tüm mekanik sistem tamamen Hidrokale takımında bulunan 6 ekibin koordineli çalışması sürecinde başarıyla üretilmiştir" denildi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli